Mobile menu

Süper Lig'de Son İki Tura Giriliyor

adsz tasarm - 2022-08-26t002148.623Ankara CP Otel’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde bugün 11. tur maçları oynandı. Ligde artık son iki tura girilirken 19 puan ile Göktürk Satranç Spor Kulübü liderliğini devam ettirirken THY Spor Kulübü ise 18 puan ile şampiyonluk şansını devam ettiriyor.

Şampiyonluk yolunda oldukça kritik bir yere sahip olan Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü – Göktürk Satranç Spor Kulübü maçına baktığımızda GM Yu ve GM Can’ın siyah taşlar ile aldıkları galibiyetler ile birlikte rakibini 3,5-2,5 skor ile mağlup etmeyi başaran Göktürk Satranç Spor Kulübü şampiyonluk yolunda emin adımlarla ilerliyor. 

Gökyay Vakfı Spor Kulübü – THY Spor Kulübü maçında düşme hattında bulunan Gökyay Vakfı Spor Kulübü kuvvetli rakibine 5-1'lik sonuçla mağlup oldu ve ligde kalma ümitlerini mucizelere bıraktı. 18 puana ulaşan THY Spor Kulübü ise şampiyonluk şansını devam ettiriyor.

Düşme hattını ilgilendiren bir diğer maçta ise Burhaniye Satranç Spor Kulübü ile Taş Duvar Spor Kulübü karşılaştı. Siyah taşların bolca galibiyet aldığı maç 3-3 beraberlik ile sonuçlandı ve Burhaniye Satranç Spor Kulübü 5 puan ile düşme hattında son iki tura giriyor.

Darüşşafaka Spor Kulübü – Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü maçında son 3 masada rakiplerine üstün gelen Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü rakibini 4-2 mağlup etmeyi başardı. Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü – Tarsus Zeka Satranç kulübü maçında ise beyazla oynadığı 3 masadan da galibiyet ile ayrılan Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü maçı da 3,5-2,5 kazanmasını bildi.

Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü – Karaman Futbol Kulübü maçına baktığımızda ise üst sıralarda mücadelesine devam eden Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü rakibini 5,5-0,5 mağlup etmeyi başardı.

Haber: Mert Tırak

Süper Lig'in 12. turu yarın saat 15.00'da başlayacak.

Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası

Canlı Yayın

Fotoğraf Galerisi