Mobile menu

Süper Lig'de 10 Tur Sona Erdi

img-20220824-wa0013Ankara CP Otel’de düzenlenen Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde bugün dokuzuncu ve onuncu tur maçları oynandı. Ligde artık son üç tura girilirken 8 galibiyet ve 1 beraberlik ile 17 puan toplayan Göktürk Satranç Spor Kulübü lider olarak yoluna devam ediyor. 16 puanı bulunan THY Spor Kulübü ise 16 puan ile şampiyonluk şansını devam ettiriyor.

9.turda Darüşşafaka Spor Kulübü ile karşılaşan Göktürk Satranç Spor Kulübü, 5.masada rakibine mağlup olsa da favori olarak çıktığı maçtan 4,5-1,5 skor ile galip gelerek ayrıldı. 10. turda ise Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü karşısında ise benzer bir şekilde üstünlük kuran Göktürk Satranç Spor Kulübü bu turdan da 5-1 skor ile galip gelerek ayrıldı. Bu sonuçlar ile birlikte 17 puana ulaşan Göktürk Satranç Spor Kulübü liderlik koltuğuna oturdu ve şampiyonluk yolunda son düzlüğe girdi.

9.turda tur atlayarak maç fazlası avantajını yitiren THY Spor Kulübü, 10.turda ise Rota Koleji Spor Kulübü ile karşılaştı. Adeta rakibine hiç şans vermeyen THY Spor Kulübü rakibini 5,5-0,5 mağlup etmeyi başardı ve 16 puana ulaşarak şampiyonluk şansını devam ettiriyor.

Ligde henüz galibiyeti bulunmayan Gökyay Vakfı Spor Kulübü, 10.turda karşılaştığı Taş Duvar Spor Kulübü’nü 4,5-1,5 skor ile yenmeyi başardı ve ligdeki ilk galibiyetini aldı. Son 3 tura 3 puan ile giren Gökyay Vakfı Spor Kulübü ligde kalma şansını devam ettiriyor.

Düşme hattındaki bir diğer takım olan Tarsus Zeka Satranç Kulübü ise 9.turda Burhaniye Satranç Spor Kulübü ile karşılaştı. 5.masada çok kritik bir galibiyet alan Tarsus Zeka Satranç Kulübü rakibini 3,5-2,5 mağlup etmeyi başararak ligdeki ilk galibiyetini aldı. 10.turda ise Darüşşafaka Spor Kulübü ile karşılaşan Tarsus Zeka Satranç Kulübü, bu turdan da 4-2 galip gelmeyi başararak ayrıldı ve 5 puana yükseldi.

Süper Lig'in 11. turu yarın saat 15.00'da başlayacak.

Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası

Canlı Yayın

Fotoğraf Galerisi