Mobile menu

Süper Lig'de İlk Yarı Sona Erdi

super lig 7. tur 42Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde bugün yedinci tur maçları oynandı. Ligde bu tur ile birlikte ilk yarı sona ererken 7 maçta 12 puan toplayan THY Spor Kulübü ile Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü maç fazlası ile liderliği paylaşıyorlar.

Günün en uzun süren maçında THY Spor Kulübü – Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü maçı oldu. THY Spor Kulübü ilk 2 masada aldığı galibiyetler ile avantajı ele geçirse de 6. masada kaybetmesinin ardından 3-2 skor ile maç devam ederken maçın kaderi 5.masada oynanan IM Atalık-IM Khukhasvili oyununa kaldı. Siyah taşlar ile kazanması hiç de kolay olmayan bir oyunsonuna girilen maçta 133 hamle sonunda IM Khukhasvili maçı kazanmasını bildi ve maç 3-3 beraberlik ile sonuçlandı.

Düşme hattını yakından ilgilendiren Rota Koleji Spor Kulübü – Tarsus Zeka Satranç Kulübü maçında 3. ve 4. masalarda çok kritik galibiyetler alan Rota Koleji Spor Kulübü rakibini 3,5-2,5 yenmeyi başardı. Göktürk Satranç Spor Kulübü – Gökyay Vakfı Spor Kulübü maçında ise maça favori olarak çıkan Göktürk Satranç Spor Kulübü rakibini 5,5-0,5 mağlup etti.

Burhaniye Satranç Spor Kulübü – Karaman Futbol Kulübü maçına baktığımızda oldukça çekişmeli geçen mücadelelerin sonucunda maçın kazanan tarafı 3,5-2,5 skor ile Karaman Futbol Kulübü oldu. Darüşşafaka Spor Kulübü – Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü maçında 3. ve 6. masada oynayan IM Yurtseven ve CM Erten’in galibiyetleri kazanan taraf 3,5-2,5 skor ile Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü oldu.

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü – Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü maçında 1.masada siyah taşlar ile galibiyet alan Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü kalan masalarda berabere kalarak maçı 3,5-2,5 kazanmasını bildi.

Süper Lig'in sekizinci turu yarın saat 15.00'te başlayacak.

Tüm takımlara başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası

Canlı Yayın

Fotoğraf Galerisi