Mobile menu

Süper Lig'de 5 Tur Geride Kaldı

img-20220820-wa0029Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde bugün beşinci tur maçları oynandı. 
 
Turnuvanın belki de en kritik maçına sahne olan bu önemli günde, iki favori takım olarak görülen THY Spor Kulübü ile Göktürk Satranç Spor Kulübü'nün karşı karşıya geldiği maç 3-3 beraberlik ile sonuçlandı.
 
Turnuvanın ilk gününden beri büyük bir heyecan ile beklenen THY Spor Kulübü-Göktürk Satranç Spor Kulübü maçında 1.masada iki genç superstar GM Gukesh ile GM Maghsoodloo karşılaştı. Siyah taşlar ile açılışta avantajı kazanan Maghsoodloo maçı kazanmayı başararak takımına çok ciddi bir avantaj sağladı. 5.masada ise rakibini mağlup eden IM Atalık durumu eşitledi. Kalan masalarda ise eşitlik bozulmayınca bu heyecanlı mücadele 3-3 beraberlik ile sonuçlandı.
 
Taş Duvar Spor Kulübü-Tarsus Zeka Satranç Kulübü maçına baktığımızda üç beyaz masasından da galibiyet ile ayrılan Taş Duvar Spor Kulübü kalan masaların da berabere bitmesi ile rakibini 4,5-1,5 mağlup etmeyi başardı.
 
Rota Koleji Spor Kulübü-Karaman Futbol Kulübü maçında ise 3.masada tecrübeli rakibi IM Erturan karşısında çok güzel bir oyun sergileyen genç sporcumuz FM Yarar takımına belki de galibiyeti getiren skoru aldı ve maçı kazanan taraf 4-2 skor ile Rota Koleji Spor Kulübü oldu.
 
Gökyay Vakfı Spor Kulübü-Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü maçına baktığımızda 1.masada siyah taşlar ile mücadele eden büyükustamız GM Şanal, kuvvetli rakibine karşı harika bir oyun sergileyerek çok güzel bir galibiyete imza attı. Diğer masalarda da rakibine üstünlük kuran Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü rakibini 5-1 mağlup etmeyi başardı.
 
Günün en rahat karşılaşması ise Burhaniye Satranç Spor Kulübü-Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü maçı oldu. Önceki turlarda da farklı galibiyetler almayı başaran Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü bugün de 5,5-0,5 skor ile galip gelmeyi başardı.
 
Darüşşafaka Spor Kulübü-Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü maçında 4.masadan sürpriz bir galibiyet çıkaran Darüşşafaka Spor Kulübü maçı da 3,5-2,5 kazanmayı başardı.
 
Süper Lig'in altıncı turu yarın saat 15.00'te başlayacak.
 
Tüm takımlara başarılar diliyoruz.