Mobile menu

Süper Lig'de 3. Tur Sona Erdi

img 0430Türkiye İş Bankası Satranç Süper Ligi'nde bugün üçüncü tur maçları oynandı.

Hatay Büyükşehir Belediyesi Gençlik Spor Kulübü – Göktürk Satranç Spor Kulübü maçında favori olarak görülen Göktürk Satranç Spor Kulübü 4. masada sürpriz bir mağlubiyet yaşasa da kalan masalarda ciddi bir üstünlük kurdu ve rakibini 4,5-1,5 mağlup etmeyi başardı.

Taş Duvar Spor Kulübü – Karaman Futbol Kulübü maçına baktığımızda ise 3. ve 5.masalarda beyaz taşların avantajını kullanarak rakiplerini mağlup eden FM Samani ile IM Purtseladze ortada görülen maçta takımlarına ciddi avantaj sağladılar ve Taş Duvar Spor Kulübü masada 4,5-1,5 galibiyet ile ayrılmayı başardı.

THY Spor Kulübü – Deniz Su Aquamatch Satranç Gençlik ve Spor Kulübü maçında ise 1. masada son olimpiyatın en büyük yıldızı olan GM Gukesh ile ülkemizin en önemli büyükustalarından olan GM Şanal karşı karşıya geldi. Beyaz taşlar ile açılıştan itibaren avantajı elinden iç bırakmayan Hintli genç yıldız büyükustamızı yenmeyi başardı ve maçta kazanan taraf 4-2 skor ile THY Spor Kulübü oldu.

Günün en farklı karşılaşması ise Rota Koleji Spor Kulübü – Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü maçı oldu. Kuvvetli bir kadro ile maça çıkan Bayegan Pendik Satranç Spor Kulübü, rakibini 5,5-0,5 gibi oldukça rahat bir skor ile mağlup etmeyi başardı.

Gökyay Vakfı Spor Kulübü-Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü maçında son 3 masada da rakibini mağlup etmeyi başaran Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü maçtan 4-2 skor ile galip ayrılan taraf oldu.

Günün en çekişmeli maçı ise Burhaniye Satranç Spor Kulübü – Darüşşafaka Spor Kulübü maçı oldu. İlk masada oldukça kritik bir mağlubiyet alan Burhaniye Satranç Spor Kulübü 4. ve 5. masada genç sporcuları FM Özkan ve WFM Okuyaz’ın aldığı kritik galibiyetler ile maça tutunmayı başardı ve 2. masada IM Dudin’in aldığı galibiyet ile rakibini 3,5-2,5 mağlup etmeyi başardı.

Süper Lig'in dördüncü turu yarın saat 15.00'te başlayacak.

Turnuva Sayfası

Canlı Yayın

Fotoğraf Galerisi

img 0303img 0305img 0306img 0307img 0308img 0426img 0427img 0429img 0430