Mobile menu

2022 Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası Sona Erdi

istanbul open 11Federasyonumuz ve Fatih Belediyesi iş birliğinde 8 - 14 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilen 2022 Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası Fatih Belediyesi Atatürk Çağdaş Yaşam Spor Salonu'nda düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi. 
 
Turnuvanın kapanış törenine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan,  AK Parti İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan ve Abdullah Güler, AK Parti Fatih İlçe Başkanı Orhan Narin, Fatih GSİM İlçe Müdürü Seyda Dursun, İl Temsilcimiz Rıza Öney, İl Temsilcisi Yardımcıları Eyüp Araz ve Emre Akıncıoğlu, sporcular, veliler ve hakemler katıldı. Turnuvanın kapanış töreninde, 40 yıla yakın süredir IA unvanını taşıyan Dünya Satranç Federasyonu (FIDE) Hakem Kurulu tarafından "2022 Hakem Ödülü" ile ödüllendirilen IA İsmet Arvit'e Onur Belgesini Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay takdim etti.
   
Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay turnuvanın kapanış konuşmasında şu ifadelere yer verdi;  “Açık satranç turnuvalarımızı Türkiye’nin dört bir yanında ulusal ve uluslararası sporcuların katılımı ve yerel yönetimlerin iş birliği ile geçekleştiriyoruz. Bu turnuvalarda farklı ülkelerden gelen sporcular ve ulusal sporcularımız mücadele ediyor, yeni dostluklar kuruyor. Ülkemizde satranç sporunun gelişimi için uluslararası açık turnuvaları önemsiyoruz. Ülkemizin en büyük açık satranç turnuvalarından birini Fatih Belediyesi ile gerçekleştirmenin mutluluğu içerisindeyiz. Sayın Belediyesi Başkanımız M.Ergün Turan’ın ve ekibinin desteği ile 8 - 14 Ağustos tarihleri arasında bu tarihi mekanda hamleler yapıldı. Sayın Başkanımız bize harika bir haber verdi. Gelecek yıl da İstanbul Açık Satranç Turnuvası’nın yine Fatih Belediyesi’nin destekleriyle yapılması sözünü şimdiden aldık. Bu söz bizim için çok kıymetli. Turnuvada hamle yapan tüm sporcularımızı tebrik ediyor dereceye giren sporcularımız kutluyorum.” 
 
AK Parti İstanbul Milletvekili Abdullah Güler ise, “Çok kıymetli ailelerimizin evlatlarını satranç sporuna yönlendirmeleri beni ziyadesi ile memnun etti. Satranç sporu elle oynanır gibi gözükür ama aslında zihinle ve akılla oynanan özel bir spor dalıdır. Bu spor dalını merak eden, ilgi duyan ailelerimize ve sporcularımıza yürekten teşekkür ediyorum. Katılan tüm sporcularımıza başarıların devamını diliyorum. Yine böyle güzel turnuvalarda buluşmak üzere” diye konuştu. 
 
 
Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan da satranç turnuvasına ev sahipliği yapmaktan duyduklarını memnuniyeti dile getirerek, “Burada yaklaşık bir haftaya yakın aslında çok büyük bir organizasyon geçirdik. Bizim için, inanıyorum ki satrançsevenler ve sporcular için de tarihi yarımadada değişik bir deneyim oldu. Satranç sporu her yaş grubundan kişinin birlikte yapılabileceği bir spor. Federasyon Başkanımızla da görüştük. İnşallah seneye daha büyük bir mekanda daha çok katılımcının olduğu bir satranç turnuvasında buluşacağız” dedi.
 
Turnuvada, GM Meylis Annaberdiyev (A Kategorisi), Hakan Turgut (B Kategorisi), Ata Peray ( 7 Yaş Kategorisi), Ali Poyraz Uzdemir (8 Yaş Kategorisi), Gökay Budak (10 Yaşaltı Kategorisi), Furkan Enes Özgül (14 Yaşaltı Kategorisi) şampiyonu oldu.
 
Turnuvada hamle yapan ve dereceye giren sporcuları yürekten tebrik ediyoruz. 
 
istanbul open 3
istanbul open 10
istanbul open 11
 
istanbul open 1
 
istanbul open 13istanbul open 2istanbul open 4istanbul open 5istanbul open 6istanbul open 7istanbul open 8istanbul open 9istanbul open 12