Mobile menu

2022 Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası Başladı

fzqj6jnxkamc1tfFederasyonumuz ve Fatih Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen 2022 Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası başladı. 8-14 Ağustos 2022 tarihleri arasında Fatih Belediyesi Atatürk Çağdaş Yaşam Spor Salonu'nda düzenlenen turnuvanın açılış törenine Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, Başkan Vekilimiz Av. Fatih Maden, Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu, İstanbul İl Temsilcimiz Rıza Öney, sporcular, veliler ve hakemler katıldı.

21 ülkeden 46'sı unvanlı yaklaşık bin sporcunun katıldığı turnuva 14 Ağustos 2022 tarihinde sona erecek.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan böyle bir spor etkinliğine tarihi bir bölgede ev sahipliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek konuşmasına şöyle devam etti: "Dünya çapındaki sporcularımızı görünce de emin oldum satranç sporu zihin geliştiren bir spor hem de kültürel bir faaliyet . Her yaş grubunda rakip olmuş insanlar var . Dolayısıyla bu sporun gençlerimiz arasında ilgi uyandırması bizim için de sevindirici bir durum. Biz gençlerimizin fiziksel ve zihinsel durumlarıyla yakından ilgilenen bir belediyeyiz. Bir çok sportif tesisi bünyemize katıyoruz. Umut ederiz önümüzdeki senelerde daha büyük bir spor salonunda bu turnuvayı tekrar ederiz. Satrancın yaygınlaşması için destek vermeye devam edeceğiz . Bu etkinliğin burada olmasından büyük bir sevinç duyuyorum. Tüm sporculara başarılar diliyorum." 

Federasyon Başkan Vekilimiz Av. Fatih Maden ise şöyle konuştu: "Fatih Belediyemiz ile Nisan ayında imzaladığımız protokolün ardından çalışmalarımızı belediyemizin de desteğiyle hemen başlattık ve bugün yaklaşık bin sporcunun hamle yapacağı turnuvanın açılış törenindeyiz. Federasyonumuzun sponsorluklarının yanı sıra çeşitli turnuvalarda iş birliği yaptığı pek çok kurum yer alıyor. Kuşkusuz bunların başında da yerel yönetimler geliyor. İstanbul Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nı Fatih Belediyesi’nin desteğiyle gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda bizlere destek olan Sayın Belediye Başkanımız Mehmet Ergün Turan’a ve tüm ekibine teşekkürlerimizi iletiyorum. Satranç turnuvaları bir sportif faaliyet olmanın da yanı sıra aynı zamanda düzenlendikleri bölgeye değer katıyor ve oranın tanıtımına turizmine büyük katkı sağlıyor. 22 ülkeden gelen sporcular İstanbul’u görecekler gezecekler ve belki İstanbul’un tarihi bir semti olan Fatih’te tarihi bir yolculuğa çıkma, yeni hikayeler yazma fırsatı bulacaklar. Turnuvada hamle yapacak sporcularımıza ve görev alan tüm hakemlerimize başarılar diliyorum."

Gençlik ve Spor İl Müdürü Prof. Dr. Burhanettin Hacıcaferoğlu da açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: "Fatihimiz artık kültür ilçesi, Fatihimiz artık sanat ilçesi ve aynı zamanda sporun da ilçesi. Turnuvaya bugün islami dayanışma için Konya’da olduğu için katılmayan Gençlik ve Spor Bakanımız Sn. Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun tüm sporcularımıza başarılar dilediğini iletmek istiyorum . Bugün burada usta oyuncularla birlikte yeni başlayan oyuncularımız da olacak, 21 ülkeden gelen o sporcular İstanbul'un tarihi dokusunu hissederek yaşayacaklardır diye düşünüyorum. İstanbul’u doya doya gezin, İstanbul’u doya doya yaşayın. Sizleri Fatih ilçemizde ağırlamaktan çok memnun olduğumuzu bilmenizi istiyorum. Tüm sporculara başarılar diliyorum."

Turnuvada hamle yapan tüm sporculara başarılar diliyoruz.

Turnuva Sayfası: http://istanbulopen.tsf.org.tr/

img 9706img 9710img 9731img 9747

img 9758img 9750img 9754img 9756

img 9765

 

fzqj6jnxkamc1tf

img 9735

fzqj6jkxeaar9vq

fzqj6jpwqamgngv

img 9752

img 9799