Mobile menu

Olimpiyat’ta Yedinci Tur Sona Erdi

olimpiyat7 2Hindistan’ın Chennai kentinde düzenlenen 44. FIDE Satranç Olimpiyatı’na yedinci tur maçlarıyla devam edildi. Açık kategoride Georg Meier’in oynamadığı turda Uruguay’ı 4-0 yenmeyi başararak güzel bir galibiyet elde ederken kadınlarda ise tek beraberliğimizin Heinemann karşısında Gülenay Aydın’dan geldiği maçta güçlü Almanya takımı karşısında 0,5-3,5 mağlup olduk. Bu sonuçların ardından açık kategoride puanımızı 10’a çıkarttık ve üst sıralar için mücadelemizi sürdürüyoruz. 8 puanda kaldığımız kadınlar kategorisindeyse yarınki sekizinci turda kazanç arayarak yeniden üst masalara yükselmek isteyeceğiz.

Günün açık kategorideki en kritik eşleşmesi olan Ermenistan-ABD maçı ilginç bir olaya da sahne oldu. So ve Dominguez’in ikinci ve üçüncü masadaki galibiyetlerine karşın Sargissian’ın Caruana’yı güzel bir oyunla yenmesi neticesinde maça tutunan Ermenistan, dördüncü masada Hovhannisyan’ın kazanç konumda olması nedeniyle maç beraberliği elde edecek gibi duruyordu. Biraz stres biraz da yorgunluktan olacak kazancı bir türlü bulamayan Hovhannisyan karşısında Shankland çok da zor olmayan bir beraberlik konumuna tam ulaşmayı başarmıştı ki Amerikalı oyuncu 90…Vg2 hamlesi yerine 90…Vh1+ oynandığını düşünüp imkansız bir hamle yapmak için şahına dokununca mecburen şahıyla hamle yapması gerekti ve bu durumda da kaybedeceği için oyunu terk etmek zorunda kaldı. Böylece son anda maçı eşitleyen Ermenistan 13 puanla zirvedeki yerini korumayı başardı ve onları ABD’nin de aralarında bulunduğu altı takım takip ediyor. Kadınlarda da lider değişmedi ve her ne kadar Azerbaycan karşısında çok zorlandılarsa da nihayetinde maçı kazanmasını bilen Hindistan takımı 14 puanla en yakın rakipleri Ermenistan, Ukrayna ve Gürcistan’ın 2 puan önünde turnuvayı sürdürüyor.

6 Ağustos Cumartesi günü TSİ 12.30’da oynanacak sekizinci turda rakiplerimiz açık kategoride 2496 ELO ortalamalı Kanada ve kadınlarda 1917 ELO ortalamalı Bangladeş olacak. Her iki maça da favori çıkıyoruz ancak rakiplerimizin direnç göstereceği de ortada, dikkatli olmamız gerekiyor. Millilerimize başarılar diliyoruz!

Resmi Site: https://chessolympiad.fide.com/
Sonuçlar/Eşlendirmeler (Açık): https://chess-results.com/tnr653631.aspx
Sonuçlar/Eşlendirmeler (Kadınlar): https://chess-results.com/tnr653632.aspx
Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/olympiad-chennai-2022-open#live
Canlı Yayın (Kadınlar): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/olympiad-chennai-2022-women#live

Haber: Tarık Selbes

olimpiyat7 1

olimpiyat7 2