Mobile menu

Hindistan’dan Güzel Sonuçlar Gelmeye Devam Ediyor!

whatsapp image 2022-07-29 at 20.04.342022 FIDE Satranç Olimpiyatı’nda dördüncü turu da geride bıraktık. Açık kategoride şampiyona favorilerinden Azerbaycan karşısında harika bir sınav veren sporcularımız uzun süre galibiyetimizle sonuçlanacak gibi de görünen maçtan 2-2 beraberlik ile ayrılarak önemli bir puana imza atarken kadınlarda ise Kuzey Makedonya’yı 4-0 gibi net bir skor ile geçtik ve böylece her iki kategoride de üst sıralarda yolumuza devam ediyoruz.

 

Açık kategoride Mamedyarov gibi bir dünya yıldızı ve Mamedov, Guseinov, Durabaylı gibi çok kuvvetli büyükustalarla dolu kuvvetli bir kadroya karşı iyi bir strateji uygulamamız gerekiyordu. Rakibin en tehlikeli silahları ilk iki masadaki Mamedyarov ve Mamedov karşısında GM Yılmaz ve GM Can çok sağlam oyunlar çıkararak berabere yapınca işi sadece son iki masaya bırakmış olduk. Beyaz taşlarla sağlam ve siyah için can sıkıcı olabilen Kırışmalı Slav varyantını seçen GM Şanal vezirler kesildikten sonra rakibinin yeterli dikkati göstermemesi sonucu üstünlüğü ele geçirdi ve güzel bir galibiyet elde ederek 2 puana ulaşmamızı sağladı. Kalan son oyunda GM Ali Marandi, siyah taşlarla zaman zaman eşitliğe taşımayı başardığı ancak yapısal dezavantajı nedeniyle genellikle biraz daha kötü olduğu oyunu berabere yapmaya da yaklaşmıştı aslında, ancak 70. hamlede yaptığı bir hatayı değerlendiren Durarbaylı, inatçılığının karşılığını takımı için çok kritik bir galibiyet elde ederek aldı. Böylece maç 2-2 sona erdi ve taraflar birer puanı paylaşmış oldu. Satranç devi bir ülke karşısında elde edilen güzel bir sonuç olduğunu kuşkusuz söyleyebiliriz, tebrikler!

Kadınlar kategorisinde rakibimiz bize göre birkaç gömlek daha zayıf görünen Kuzey Makedonya takımıydı ve genç oyuncularımız da kendilerinden bekleneni yaptı. Duru Okuyaz ve Buse Naz Koçyiğit baştan sona üstün götürdükleri oyunları kazanırken diğer iki masada da -her ne kadar oyunlar her iki tarafa da gidip gelse de- nihayetinde kazanmayı başardık ve mutlaka kazanmamız gereken bu maçtan 4-0 gibi çok iyi bir skorla ayrıldık. Sporcularımızı tebrik ediyoruz.

2 Ağustos Salı günü TSİ 12.00’de oynanacak 5. turda açık kategoride her ne kadar Firouzja’yı Fransa’ya kaptırsa da Maghsoodloo, Tabatabaei, Idani gibi çok kuvvetli büyükustalara sahip İran karşısında mücadele edeceğiz. Kadınlarda da rakibimiz 2287 ELO ortalamasıyla güçlü İsrail takımı. Her iki maçta da oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

Resmi Site: https://chessolympiad.fide.com/
Sonuçlar/Eşlendirmeler (Açık): https://chess-results.com/tnr653631.aspx
Sonuçlar/Eşlendirmeler (Kadınlar): https://chess-results.com/tnr653632.aspx
Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/olympiad-chennai-2022-open#live
Canlı Yayın (Kadınlar): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/olympiad-chennai-2022-women#live

Haber: Tarık Selbes

whatsapp image 2022-07-29 at 20.04.31

whatsapp image 2022-07-29 at 20.04.33 1