Mobile menu

Chennai’de Üçüncü Turda Çifte Zafer!

adsz tasarm 9044. FIDE Satranç Olimpiyatı’nda takımlarımız yollarına emin adımlarla devam ediyorlar. Üçüncü turda hem açık kategoride Bulgaristan’ı hem de kadınlarda Irak’ı 3-1’lik skorlarla geçmeyi başardık. Bu sonuçların ardından açık kategoride 6/6 puanla zirveyi paylaşan 20 takım arasında yer alırken kadınlar kategorisinde de 4/6 puanla 22-75. sıraları paylaşarak tablonun üst tarafında dördüncü tura giriyoruz.

Bir önceki tur güçlü Hırvatistan’ı yenerek büyük sükse yapan Bulgaristan karşısında bu turda oyuncularımız genel olarak oldukça dikkatli ve konsantre oyunlar çıkararak rakiplerinden ayrı bir klasta olduklarını tahta başında da kanıtladılar. GM Yılmaz’ın siyah taşlarla IM Petkov’a adeta ders verir şekilde kazanması iki oyuncu arasındaki seviye farkını gösterir gibiydi. Aynı şeyi ikinci masadaki GM Can-IM Stoyanov ve dördüncü masadaki GM Ali Marandi-Georgiev eşleşmeleri için de söylemek mümkündü, her iki partide de sırasıyla Karlsbad ve Maroczy Düğümü yapılarında oyuncularımız klasik planları ustalıkla uyguladılar. Tek puan kaybını yaşadığımız üçüncü masada ise sonucu GM Şanal’ın oldukça fazla gidip gelen karışık bir oyunda zaman sıkışmasında yaptığı hatalar belirledi.

Kadınlarda da bizim adımıza rahat bir gün oldu. Hatta WFM Gülenay Aydın ilk masada yorucu bir oyunun ardından 41…f6! hamlesi ile çok da zor olmayan bir kazancı kaçırarak berabere yapmasa skor daha da farklı olabilirdi. İkinci ve üçüncü masalarda Duru Okuyaz’ın güzel şah kanadı atağı ve Çiğdem Onur’un oyunsonundaki tekniği oldukça etkileyiciydi ve bu masalarda aldığımız iki galibiyet skoru belirledi. Son olarak dördüncü masada Buse Naz Koçyiğit kötü konuma düşmesine karşın dirençli oynayarak beraberlik elde etmeyi başardı ve ileride önem kazanabilecek bir yarım masa puanını hanemize yazdırmış oldu.

Dördüncü turda rakiplerimiz açık kategoride 2680 ELO ortalamasıyla ve başta Mamedyarov ile Mamedov olmak üzere ünlü büyükustalardan oluşan kadrosuyla şampiyonanın en kuvvetli takımlarından olan Azerbaycan ve kadınlarda bizden daha zayıf görünen Kuzey Makedonya. Umarız bu turu da iki galibiyetle kapatmayı başarırız!
Haber: Tarık Selbes

Fotoğraflar: Resmi Site 
Her iki takımımıza da 1 Ağustos Pazartesi günü TSİ 12.00’da başlayacak dördüncü turda başarılar diliyoruz!

52253638459 7473735c97 bwhatsapp image 2022-07-29 at 20.04.31whatsapp image 2022-07-29 at 20.04.33

Resmi Site: https://chessolympiad.fide.com/

Sonuçlar/Eşlendirmeler (Açık): https://chess-results.com/tnr653631.aspx
Sonuçlar/Eşlendirmeler (Kadınlar): https://chess-results.com/tnr653632.aspx
Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/olympiad-chennai-2022-open#live

Canlı Yayın (Kadınlar): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/olympiad-chennai-2022-women#live