Mobile menu

Biel Satranç Festivali'nde Son İki Tura Giriliyor

adsz tasarm - 2022-07-21t121203.9552022 Biel Satranç Festivali’nde 7 tur sona erdi. Turnuvada son iki tura IM Ediz Gürel 4 puan, WFM Gülenay Aydın ise 3 puan ile giriyor. Turnuva geneline baktığımızda ise 2 numaralı seribaşı GM Kirill Alekseenko 6 puan ile son iki tura lider olarak giriyor.

Son aylarda girdiği her turnuvadan büyük başarılar ile dönen IM Ediz Gürel, bu turnuvada kuranin azizliğine uğradı diyebiliriz. 2. turda 6 numaralı seribaşı GM Kirill Shevchenko ve 4. turda ise GM Kirill Alekseenko (2708) ile karşılaşan sporcumuz kuvvetli rakipleri karşısında güzel bir mücadele gösterse de maçlardan puansız bir şekilde ayrıldı. İlk turdan 3 puan ile ayrılan sporcumuz 6. ve 7. turda ise rakipleri ile berabere kaldı ve toplamda 4 puana ulaştı. Toplamda kötü denemeyecek bir performans sergileyen genç yıldızımız son iki turda alacağı galibiyetler ile tekrardan üst sıralara tırmanabilir.

Turnuvada yarışan bir diğer sporcumuz WFM Gülenay Aydın’a baktığımızda ise oldukça güzel bir performans sergiliyor diyebiliriz. İlk 4 maçtan IM unvanlı rakipleri karşısında 4 beraberlik alarak oldukça güzel bir şekilde çıkan sporcumuz 5. turda ise kuvvetli rakibini mağlup etmeyi başardı. Son iki turdan ise güçlü rakipleri karşısında puansız ayrılan WFM Aydın 3 puan ile son iki tura giriyor. Şimdiden +66 Elo puanını cebine koyan sporcumuz son iki turdan alacağı sonuçlara göre WIM normu alabilir.

Genç sporcularımıza son iki turda başarılar dileriz.

Resmi Site : https://www.bielchessfestival.ch/Homepage.html

Chess-results : https://chess-results.com/tnr636485.aspx?lan=1&art=1&rd=9