Mobile menu

Paleochora Açık'ta 4 Turun Ardından

adsz tasarm - 2022-07-20t175334.236Yunanistan’da düzenlenen 15. Paleochora Açık Satranç Turnuvası’nda 4 tur sona erdi. 4. turun sonunda GM Mustafa Yılmaz ve IM Mert Yılmazyerli 3,5 puan ile liderliği paylaşırken GM Cemil Can Ali Marandi ise 3 puan ile yoluna devam ediyor.

3. turda IM Pierre Barbot karşısında siyah taşlar ile mücadele eden GM Mustafa Yılmaz, rakibinin sağlam oyunu sonucunda masadan yarım puan ile ayrıldı. 4. turda ise FM Ioannis Kalogeris ile karşılaşan büyükustamız, rakibin adeta açılıştan çıkmasına izin vermedi ve 22 hamlede kazanmayı başardı. Büyükustamız 5. turda ise 1. masada GM Titas Stremavicius ile mücadele edecek.

IM Mert Yılmazyerli’ye baktığımızda ise 3. turda Syridon Naoum karşısında agresif oyunu ile açılışta avantajı eline alan sporcumuz güzel oyunu rakibini mağlup etmeyi başardı. 4. turda ise zorlamak istemeyen sporcumuz kısa bir beraberlik alarak günü noktaladı. IM Yılmazyerli, 5. turda GM Nikita Meshkovs ile karşı karşıya gelecek.

Siyah taşlar ile şansı yaver gitmeyen GM Cemil Can Ali Marandi, 3. turda FM Konstantinos Markidis karşısında siyah taşlar ile oynadı ve masadan yarım puan ile ayrıldı. 4. Turda ise beyaz taşlar ile rakibini mağlup etmeyi başaran sporcumuz 3 puana yükseldi. Büyükustamız 5. turda ise FM Nikolaos Spyropoulos ile karşılaşacak.

Turnuvada hamle yapan ustalarımıza başarılar dileriz.

Chess-results : https://chess-results.com/tnr657509.aspx?lan=1&art=0&flag=30

Resmi Site : https://chaniachess.gr/International%20Tournament/Paleogora%20tournament/index_en.html

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/15th-paleochora-open-2022/1/1/1

Haber: Mert Tırak