Mobile menu

Ustalarımız 2022 Paleochora Açık'ta

adsz tasarm 8515. Paleochora Açık Satranç Turnuvası, 17-24 Temmuz 2022 tarihleri arasında Yunanistan’da düzenleniyor. Turnuvada ülkemiz adına GM Mustafa Yılmaz, GM Cemil Can Ali Marandi, IM Mert Yılmazyerli yarışıyor.

Turnuvaya 1 numaralı seribaşı olarak başlayan GM Yılmaz, ilk turda Yunan rakibi Dimitrios Alexakis karşısında ve ikinci turda ise Güney Afrikalı rakibi FM Daniel Barrish karşısında galip gelerek ilk 2 turdan 2 galibiyet ile ayrılmayı başardı. Büyükustamız üçüncü turda ise Fransız sporcu IM Pierre Barbot ile karşılaşacak.

Geçtiğimiz günlerde büyükusta unvanını almaya hak kazanan ve unvanına kavuşmak için günler sayan IM Mert Yılmazyerli ise 11. sırada başladığı turnuvada ilk turda Yunan rakibi Victor Stefan karşısında ve ikinci turda da Fransız FM Julien Sohier karşısında galip gelerek 2 puana ulaştı. Sporcumuz üçüncü turda ise Alman sporcu Spyridon Naoum ile karşı karşıya gelecek.

Yıl içerisinde birçok başarıya imza atan GM Cemil Can Ali Marandi’ye baktığımızda ise turnuvaya 4 numaralı seribaşı olarak başlayacan büyükustamız ilk turda Yunan sporcu Konstantinos Tsarsitalidis ile berabere kalırken ikinci turda ise Polonyalı rakibi Agnieszka Buchta karşısında galip geldi ve 1,5 puana ulaştı. Büyükustamız üçüncü turda ise Alman sporcu FM Konstantinos Markidis ile karşılaşacak.

Turnuvada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results : https://chess-results.com/tnr657509.aspx?lan=1&art=0&flag=30

Resmi Site : https://chaniachess.gr/International%20Tournament/Paleogora%20tournament/index_en.html

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/15th-paleochora-open-2022/1/1/1