Mobile menu

Sırbistan Açık'ta 7 Tur Sona Erdi

adsz tasarm 752022 Sırbistan Açık Satranç Turnuvası’nda 7 tur geride kaldı. Turnuvada son iki tura girilirken Yunan sporcu IM Evgenios Ioannidis 6,5 puan ile liderlik koltuğunda son iki tura girerken sporcumuz GM Emre Can ise 5,5 puan ile derece şansını devam ettiriyor.

Turnuvaya 4 galibiyet ile başlayan GM Can, ardından oynadığı 3 kuvvetli büyükusta karşısında berabere kalarak yoluna 5,5 puan ile üçüncülüğü paylaşarak devam ediyor. Büyükustamız bu sonuçlarla 2723 Elo performansı ve + 10,8 Elo kazancıyla da oldukça başarılı bir performans göstererek son iki tura giriyor. Turnuvada yarışan bir diğer büyükustamız GM Vahap Şanal da namağlup olarak 5 puan ile son iki tura giriyor.

Turnuvada hamle yapan diğer sporcularımıza baktığımızda genç yıldızımız FM Yağız Kaan Erdoğmuş oldukça başarılı bir performans sergiliyor. 2. turda Hintli GM Leon Luke Mendonca karşısında galibiyet almayı başaran sporcumuz, 6. turda da bir başka büyükusta GM Aleksandar Kovacevic’i mağlup etmeyi başardı. 7 turda 4,5 puan toplayan sporcumuz hem 2400 Elo barajını geçmeyi başardı hem de 2538 Elo performansı ile IM normu alma yolunda önemli bir ilerleme kaydetti. 

Diğer sporcularımız FM Eray Kılıç 4 puan, FM Alparslan Işık, Ege Yiğit Çelik ve Taylan Rüzgar İnce 3,5 puan, FM Tuna Tuncer ve FM Ataberk Eren 3 puan, Hüseyin Sertbay 2 puan ile son iki tura giriyorlar. Turnuvanın Amatörler kategorisine baktığımızda ise CM Necmettin Korkmaz 6 puan ile liderliği paylaşırken FM Efe Mert Kılıç ise 5,5 puan ile şampiyonluk iddiasını devam ettiriyor.

Turnuvanın son iki turunda tüm sporcularımıza başarılar diliyoruz.

Haber: Mert Tırak
Fotoğraflar: Resmi Site 

Resmi Site : https://serbiachessopen.com/index.php/en/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr633768.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/serbia-chess-open-2022-masters/1/1/1