Mobile menu

Satrançta Geleceğin Yıldızları Kampta Buluştu

adsz tasarm - 2022-07-01t162320.743Satrançta “Geleceğin Yıldızları” Ulusal Takım Havuzu Genel Kampı’nda buluştu. 2021-2022 Küçükler ve Yıldızlar Ulusal Takım Havuzu Genel Kampı 240’a yakın sporcunun katılımıyla tamamlandı. Başkent Üniversitesi’nde sporcu, antrenör ve velilerin de katılımı ile yüz yüze gerçekleşen ve 10 gün süren kampta sporcular uzman eğitmenlerle bir arada kendilerini geliştirme fırsatı buldular.

Ulusal Takım Havuzu Genel Kampını 22-26 Haziran tarihleri arasında 7-8-9-10 yaş grubundan 95, 27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında ise 11-12-13-14-15-16-17-18 yaş grubunda 140’a yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirdik. Küçükler ve Yıldızlar Ulusal Takım sporcuları kampa her güne sabah fiziksel aktivelerle başladılar ve gün boyunca uzman eğitmenler tarafından satranç eğitimleri aldılar. Sporcular; Başkent Üniversitesi kampüsünü gezme ve tanıma fırsatı da bulurken, Anıtkabir’i de ziyaret ettiler.

Satranç sporunun altyapısı her yıl daha da güçleniyor diyen Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay; “TSF olarak tatilde de çocuklarımızı nerede olursa olsunlar satranç sporu ile bir araya getirmeye devam ediyoruz. Önceliğimiz her zaman olduğu gibi altyapı. Sporcularımız kendilerini yenilediler, bir arada çalıştılar, birbirlerinden öğrendiler ve fiziksel aktiviteler yaptılar. Eğlenceli, etkin ve verimli bir kamp geçirdiklerini düşünüyorum. Geleceğin yıldızları için çok güzel bir karne hediyesi oldu” diye konuştu. Öte yandan Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Başkan Vekilimiz Aşkın Keleş ve Başkent Üniversitesi Eğitim ve Danışmanlık Hizmetleri Merkezi (BEDAM) Müdürü Prof. Dr. Ali Halıcı kampı ziyaret ederek sporcularla bir araya geldi.

10 gün süren kampta antrenörler, sporcular ve menajerler bir arada

22-26 Haziran tarihleri arasındaki kampta 7-8-9-10 yaştan oluşan 95 sporcu Milli Takımlar Menajerimiz Yakup Erturan ve antrenörler, Gökhan Narman, Alper Eren, Serkan Yeke, Bülent Erşahin, Engin Yaşar Işık, Metin Alper, Mehmet Erdem Kayar, Emine Yanık, Hasan Kılıçarslan, Barış Esen, Ebru Kaplan ve Ege Köksal eşliğinde 5 gün boyunca ders aldılar.

27 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen kampta ise 11-12-13-14-15-16-17-18 yaştan oluşan 140’a yakın sporcu Asbaşkanımız Nilüfer Çınar Çorlulu, Milli Takımlar Menajerimiz Yakup Erturan ve antrenörler Gökhan Narman, Serkan Yeke, Bülent Erşahin, Engin Yaşar Işık, Metin Alper, Hasan Kılıçaslan, Barış Esen, Ebru Kaplan, Ege Köksal, Yusuf Kürüz, Ahmet Olçum, Fırat Salepçi, İhsan Kılıç, Ahmet Efekan Alaz ve Cemil Aghamaliyev eşliğinde 5 gün boyunca ders aldılar.

Fotoğraf Galerisi