Mobile menu

Teblice Açık'ta 5 Tur Geride Kaldı

adsz tasarm 692022 Teplice Açık Satranç Turnuvası’nda 5 tur geride kaldı. 5 turun ardından Litvanyalı GM Paulius Pultinevicius tam puan ile liderlik koltuğunda otururken IM Mert Yılmazyerli ile GM Cemil Can Ali Marandi 4,5 puan ile ikinciliği paylaşıyorlar. GM Vahap Şanal ise 4 puan ile yoluna devam ediyor.

İlk 3 maçından galibiyet ile ayrılan IM Mert Yılmazyerli, 4. turda Hintli sporcu P Iniyan ile karşılaştı. Sicilya Savunması’nın en estetik alet fedalarından olan Ad5 fedasını çok güzel bir şekilde yapan sporcumuz adeta rakibine şans tanımadı ve muazzam bir galibiyete imza attı. 5. turda ise 1 numaralı seribaşı sporcu GM Latasa Jaime Santos ile karşılaşan IM Yılmazyerli, oldukça dengeli geçen maçtan yarım puan ile ayrıldı. Böylelikle ilk 5 maçından 4,5 puan ile ayrılan sporcumuz GM olma yolunda ihtiyacı olan son GM normuna da göz kırpmış oldu.

Turnuvanın 3. turunda şanssız bir beraberlik alan GM Ali Marandi, kalan 2 maçını da kazanmasını bildi ve 4,5 puan ile ikinciliğe ortak oldu. Turnuvanın ilk yarısında oldukça başarılı bir şekilde çıkan iki sporcumuz IM Mert Yılmazyerli ve GM Cemil Can Ali Marandi, 6. turda karşı karşıya gelecek. İlk 5 maçından 3 galibiyet ve 2 beraberlik ile 4 puan alarak çıkan GM Vahap Şanal ise 6. turda ev sahibi sporcu IM Tomas Kraus ile karşılaşacak.

Turnuvada yarışan ustalarımıza başarılar dileriz.

Haber: Mert Tırak

Resmi Site : https://www.tepliceopen.com/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr579655.aspx?lan=1&flag=30&turdet=YES

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/teplice-open-2022/4/1/4