Mobile menu

Ulusal Hakem Semineri Mersin'de Tamamlandı

9-10-11 Mayıs 2008 tarihlerinde Mersin'de düzenlenen Ulusal Hakem Sınavına 12 ilden 34  ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden 1 olmak üzere  toplam 35 hakem katılmıştır.  Mersin'in en gözde ve nezih tesislerinden olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Tesisleri'nde yapılan bu seminere, Türkiye Satranç Federasyonu  Asbaşkanı Tahsin Aktar, Merkez Hakem Kurulu Başkanı Selçuk Büyükvural ve Merkez Hakem Kurulundan Halil Hilmi DARI katılmışlardır.

Fotoğraf Galerisi

ÖNCEKÖ HABERLER


Büyükşehir Belediyesi Macit Özcan Spor Kompleksinde gerçekleşecek olan eğitime katılacak adaylar İl Hakemi olarak bir yıl görev yapmış olmalıdır. Konaklama aynı tesiste tam pansiyon esasına göre yapılacaktır. Tam pansiyon konaklama bedeli 35.-YTL dir.

Macit Özcan Spor Kompleksinde ayrılan kontenjan dolduğundan rezervasyon yaptırmayan katılımcıların konaklama koşulları hakkında Mersin İl Temsilcisi Ömer Faruk Ercan ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. İletişim bilgileri aşağıdadır.

Seminere katılım için yapılacak resmi başvuru da Federasyonumuz spor uzmanlarından Cengiz İnce'ye yapılmalıdır.

Seminer Programı

Sınav Konuları:
Ulusal Hakem Adayı:
a) Genel Bilgi ve Eşlendirme Sistemleri  (10 Soru)
Bu bölümde adaylara FIDE Satranç Kurallarına  ( FIDE Laws of Chess ) ilişkin sorular yöneltilir. Bu sorular yoruma ve pozisyona dayalı, diyagram üzerinden yöneltilecek sorular biçimindedir.
Notlar: ( 90 + ) A; ( 89–70 ) B; ( 69–55 ) C ; ( -54 ) D
b) Formasyon ve organizasyon bilgisi:
Uygulamalı bir bölümdür. Oynanan senaryo bir oyun sırasında adayların masalarla iletişim becerileri, uygulama birikimlerinin, kullanılan form ve belgeler üzerindeki kullanım becerilerinin, organizasyonun kompozisyonuna göre davranış ölçütlerinin ölçülmesi yeğlenir. Puanlama: İletişim: 15 Puan, Kural Uygulama:20 puan, Dikkat ve gözlem becerisi: 15 puan, İnisiyatif kullanma:15 puan, Satranç oyun bilgisi:20 puan, Belge kullanım becerisi:15 puan
Notlar: ( 90 + ) A; ( 89–70 ) B; ( 69–55 ) C ; ( -54 ) D
Bir adayın Ulusal Hakem olabilmesi için C veya D notunun olmaması gerekir.

En çok bir yıl önceki dönemde yazılı sınavda başarılı olan ancak uygulamalı sınavda başarılı olamayan Ulusal Hakem adaylarının, istemeleri durumunda, sadece uygulamalı sınava katılma hakları bulunmaktadır. Adaylar, başvurularında bu durumu belirtmelidir.

İletişim
Konaklama için Mersin İl Temsilcisi: Ömer Faruk Ercan
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.    Tel: 532 680 20 52

Katılım Başvuru için Spor Uzmanı: Cengiz İnce
Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir.     Tel: 312 309 75 94 / 120