Mobile menu

Van'ın İlk Uluslararası Satranç Turnuvası 22 Temmuz'da

whatsapp image 2022-06-16 at 18.47.57Van’da düzenlenecek ilk uluslararası satranç turnuvası olacak olan ‘Uluslararası Van Edremit Satranç Turnuvası’ için imzalar atıldı.


Van Edremit Belediyesi ve Federasyonumuz iş birliğiyle düzenlenecek turnuvanın Edremit Uygulama Oteli’nde düzenlenen imza törenine Van Valisi Dr. Ozan Balcı, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say,Başkan Vekilimiz Av. Fatih Maden, İl Temsilcimiz Adnan Yaviç katıldı.

“SATRANÇÇILARI VAN’A DAVET EDİYORUZ”

İmza töreninde gazetecilere açıklamada bulunan Van Valisi Dr. Balcı, 22 - 27 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan turnuvanın önemli olduğunu ifade ederek, “Satrancın daha geniş tabakalara yayılması ve özellikle de gençler ve çocuklar arasında yaygınlaşması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. İnşallah okullar açıldığında yoğun bir çalışma yapacağız. Çocukların spor altyapısına büyük katkı sağlayacağız. Her çocuğun bir spor dalıyla uğraşmasını ya da bir spor dalını sevmesini istiyoruz. Bu konuda da yoğun şekilde çalışıyoruz. Devletin ve milletin bütün kaynaklarını kullanıyoruz. Ben bu duygularla turnuvaya bütün satrançseverleri davet ediyor, etkinliğine ev sahipliği yapan Edremit Belediyemize ve desteklediği için Satranç Federasyonu Başkanımız ve üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

“VAN’DA DÜZENLENECEK İLK ULUSLARARASI TURNUVA”
Başkanımız Gülkız Tulay da, satranç sporunun gelişiminde yerel yönetimlerin desteğinin büyük rol oynadığını ve bununla birlikte Van’da ilk defa uluslarararası bir turnuvanın düzenlenecek olmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Bugün Van Valiliğimiz ve Edremit Belediyesi ile Van’da ilk defa gerçekleştirilecek uluslararası bir turnuva için bir aradayız. Van’da ilk defa uluslararası bir satranç turnuvası yapacağız ama bunun devamının da tüm Van olarak geleceğine inanıyoruz. 22-27 Temmuz tarihleri arasında yapılacak olan turnuvaya şu an itibari ile 15-20 civarında ülkenin katılacağını ve ülkemizden bine yakın sporcunun bu turnuvada yer alacağını ön görüyoruz. Federasyonumuzun böylesine önemli çalışmalara imza atmasında elbette ki Gençlik ve Spor Bakanlığımızın destekleri ve Bakanımızın yakın ilgisi çok büyük rol oynuyor. Bununla beraber yerel yönetimlerle iş birliği de satrancın tüm ülkemize yaygınlaşmasında ciddi bir katkıya sahip. Bu anlamda Edremit Belediye Başkanımız  Av. İsmail Say'a da teşeşkür ediyorum. Federasyon olarak yerel yönetimlerle iş birliğimizi artırarak devam ettirmek istiyoruz. ” diye konuştu.

“ŞEHRİMİZE HAYIRLI OLSUN”

Edremit Belediye Başkanı Av. İsmail Say ise 7 den 70’e herkesi uluslararası olacak olan satranç turnuvasında buluşmaya davet ederek, “Van’da ve Edremit'te yapmak istedik. Bu konuda da Türkiye Satranç Federasyonu bu talebimize olumlu karşılık verdi. Bir ayağında Edremit Belediyesi bir ayağında Türkiye Satranç Federasyonu olmak üzere tüm Türkiye’yi hatta onlarca ülkeyi ilimizde buluşturacağız. Desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyor, turnuvanın şehrimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından program imza töreni ile sona erdi.

whatsapp image 2022-06-16 at 18.47.57

whatsapp image 2022-06-16 at 18.47.57 1

whatsapp image 2022-06-16 at 18.47.58