Mobile menu

Sharjah Ustalar Sona Erdi

adsz tasarm 121 Mayıs 2022 tarihinden bu yana devam eden 5. Sharjah Ustalar Satranç Turnuvası, bugün oynanan son tur maçları ile sona erdi. Oldukça kuvvetli sporcuların mücadele ettiği turnuvada şampiyonluğu 7 puan ile Özbek sporcu GM Nodirbek Abdusattorov kazanmayı başardı. Turnuvada yarışan büyükustalarımıza baktığımızda ise GM Mustafa Yılmaz ve GM Emre Can 5,5 puan, GM Vahap Şanal 5 puan, GM Kıvanç Haznedaroğlu 4 puan ve GM Mert Erdoğdu ise 3,5 puan ile turnuvayı tamamladılar.

Turnuvanın ilk yarısını oldukça başarılı bir şekilde tamamlayan GM Mustafa Yılmaz, son turlarda istediği sonuçları alamasa da 21. sırada başladığı turnuvayı 5,5 puan ile 15. sırada tamamladı. Turnuvanın son turlarına doğru oldukça başarılı sonuçlar alan GM Emre Can özellikle 7. turda GM Raunak Sadhwani ve 8. turda da GM Manuel Petrosyan karşısında galip gelerek son tura derece şansı ile girdi. Son turda büyükustamız istediği sonucu alamasa da turnuvayı 5,5 puan ile 17. sırada tamamladı ve bu performansı ile +7,2 Elo puanı kazanmayı başardı.

Turnuvanın 8. turunda 1 numaralı seribaşı GM Vladimir Fedoseev ile berabere kalan GM Vahap Şanal, son turda da Hintli GM Surya Shekhar Ganguly karşısında galip gelerek turnuvayı 5 puan ile tamamlamayı başardı ve +4,1 Elo puanını cebine koydu. Turnuvada yarışan bir diğer büyükustamız GM Kıvanç Haznedaroğlu’na baktığımız turnuvayı 4 puan ile tamamlayan sporcumuz +11,8 Elo puanı kazanarak turnuvayı kapattı. Turnuvanın 6. turunda GM Valentina Gunina’ya karşı çok şık bir oyun ile galip gelmeyi başaran GM Mert Erdoğdu ise turnuvayı 3,5 puan ile sonlandırarak +8,4 Elo puanı kazanmayı başardı.

Turnuvada yarışan büyükustalarımızı tebrik ediyoruz.

Resmi Site : https://shjchessmasters.com/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr617267.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/sharjah-masters-2022/1/1/1