Mobile menu

Büyükustalarımız Sharjah Ustalar'da

adsz tasarm 15. Sharjah Ustalar Satranç Turnuvası, 21-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nde düzenleniyor. GM Vladimir Fedoseev, GM Gabriel Sargissian, GM A.R. Salah Salem gibi büyükustaların da mücadele ettiği turnuvada 59’u GM unvanlı olmak üzere toplamda 80 davetli sporcu yarışıyor. Turnuvada ülkemiz adına ise GM Mustafa Yılmaz, GM Emre Can, GM Vahap Şanal, GM Kıvanç Haznedaroğlu ve GM Mert Erdoğdu yarışıyor.

21 numarada turnuvaya başlangıç yapan GM Yılmaz, 2. turda WIM Meruert Kamalidenova karşısında beraberlik ile ayrılsa da sonrasında aldığı galibiyetler ile üst sıralara tırmandı. 4. turda 5 numaralı seribaşı GM Alexey Sarana ile mücadele eden büyükustamız oyunsonunda sergilediği aktif oyun ile avantajı ele geçirdi ve rakibini mağlup etmeyi başardı. 5. turda ise 6 numaralı seribaşı GM Bogdan-Daniel Deac ile berabere kalan büyükustamız 4 puan ile ikinciliği paylaşarak yoluna devam ediyor.

Turnuvaya 65. sırada başlayan GM Haznedaroğlu, 2. turda karşılaştığı GM Ahmed Adly karşısında galibiyet ile ayrılarak turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. 3. turda ise iki büyükustamız Emre Can ile Kıvanç Haznedaroğlu karşı karşıya geldi. Zaman sıkışmasında oldukça ilginç bir karşılaşmaya sahne olan maçta kazanan taraf GM Haznedaroğlu oldu. Son iki maçından ise puansız bir şekilde ayrılan büyükustamız bu sonuçlar ile iki puanlı bir şekilde yoluna devam ediyor.

Turnuvaya 1 numaralı seribaşı GM Alexey Sarana ve 7 numaralı seribaşı GM S.L. Narayanan karşısında beraberlikler alarak oldukça iyi bir başlangıç yapan GM Emre Can, 3. turda aldığı şanssız kayıp sonrasında iki maçını da kazanarak 3 puan ile tekrardan üst sıralara çıkmayı başardı.

Turnuvaya istediği gibi bir başlangıç yapamayan genç büyükustamız GM Vahap Şanal ise son iki turda aldığı galibiyetler ile 3 puana ulaşarak tekrardan üst masalara tırmandı. Turnuvada yarışan bir diğer büyükustamıza GM Mert Erdoğdu ise 5 turun ardından 2 puan ile 6. tura giriyor.

6. turu yarın TSİ 14.00’da başlayacak olan turnuvada yarışan büyükustalarımıza başarılar dileriz.

Fotoğraflar: Resmi Turnuva Sayfası 

Resmi Site : https://shjchessmasters.com/

Chess-results : https://chess-results.com/tnr617267.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/sharjah-masters-2022/1/1/1