Mobile menu

“Orada Annem Var” Reklam Filminin Basın Lansmanı Gerçekleştirildi

whatsapp image 2022-05-12 at 15.38.17Satranç sporunun ülkemizde en prestijli turnuvalarından biri olan Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonamızın 14 yıldır sponsoru olan Arzum Elektrikli Ev Aletleri A.Ş’nin 8 Mayıs Anneler Günü’ne özel başarılı sporcumuz Büşra Öztürk ve annesi Sefa İla’yı konu alan reklam filminin basın lansmanı dün İstanbul Beyoğlu’nda Aslı Tunca Otel’de gerçekleştirildi. Düzenlenen basın lansmanına Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı, Arzum CEO’su Mete Zadil, Arzum Pazarlama Ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız, Yönetim Kurulu Üyemiz Ferat Bilgin, Oggusto Akademi Kurucusu Özlem Güsar, sporcumuz Büşra Öztürk, annesi Sefa İla ile çok sayıda davetli ve alanında başarılı kadın basın mensupları katıldı. Yer yer duygusal anların da yaşandığı törende gösterilen reklam filmi basın mensupları tarafından da büyük beğeni topladı. Büşra Öztürk ve annesi Sefa Hanım yaşam hikayeleriyle, basın mensupları ve Arzum yetkilileri tarafından yoğun ilgi gördü.

“ARZUM AİLESİ’NE TEŞEKKÜRLERİMİ SUNUYORUM “

Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu yıl Türkiye Kadınlar Şampiyonası sponsorumuz Arzum, Anneler Günü için ‘Orada Annem Var’ sloganıyla; yüreklere dokunan, gözlerimizi yaşartan, kadının elinin değdiği her şeyin güzelleştiğini gösteren bir satranç başarısını reklam filmine taşıdı. Ülkemizin en prestijli turnuvalarından biri haline gelen Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasının 14 yıldır sponsorluğunu üstlenen; satranç sporuna, kadınlarımıza değer katan Arzum’a, Kıymetli Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı’na ve Arzum ailesine bu özel çalışma için teşekkürlerimi sunarım.

Arzum ile 14 yıl önce başlattığımız birliktelikte, Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonasını ülkemizin en prestijli turnuvalarından biri haline getirdik. Şampiyonanın finalinde hamle yapmak için, 81 ilden on binlerce kadın sporcumuz mücadele ediyor. Arzum’un verdiği güç ile satranç sporunu; 364 bini aşkın lisanslı kadın sporcuyla ülkemizin en çok kadın sporcusu olan spor dalı haline getirdik. Geçtiğimiz günlerde 16 madalyayla ülke şampiyonluğu ile ayrıldığımız Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nın 17 yaş kızlar kategorisinin ilk üçü milli sporcularımızdı. Sahnede dalgalanan tek bayrak Al Bayrağımızdı. Fotoğraflara da yansıyan bu görüntü yüreğimizi gururla kabarttı. Böyle sayısız başarılara ve ilham olan hayat hikayesine şahit oluyoruz. Büşra Öztürk ve Annesi Sefa hanımın hikayesi de öyle. Arzum’un en önem verdiği günlerden biri olan Anneler Gününde satranç sporunu temel alarak bir reklam filmi hazırladı. Bu filmi; kadınlarımızın farkındalığı, satranç sporunun bilinirliği ve iki güzel kadının yaşam mücadelesinin tüm ülkeye örnek olması açısından muhteşem bir çalışma olarak değerlendiriyoruz” diye konuştu.

‘HAMLE SIRASI KADINLARDA, ARZUM YANLARINDA’ DİYORUZ

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı ise şöyle konuştu: “Satranç; Arzum olarak çok önemsediğimiz ve desteklediğimiz bir spor dalı. İnsanların büyük resme bakıp, daha sonra kendi hayat yollarını bulma noktasında stratejik düşünmeyi geliştirdiği için çok önemli bir spor. Biz Arzum ailesi olarak satranç sporuna gönül vermiş kadınlar ve genç kızların yanında olmak için Türkiye Satranç Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’na 2009 yılından bu yana destek veriyoruz. 14 yıldır ara vermeden Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası sponsorluğuna devam ederek; ‘Hamle sırası kadınlarda, Arzum yanlarında’ diyoruz. Her alanda olduğu gibi bu alanda da kadınların zekâsına ve çevikliğine güveniyoruz. Ayrıca satrancın desteklenmesi gerektiğinin ve küçük yaşlardan itibaren çocukların bu spora teşvik edilmesinin öneminin farkındayız.

Büşra Öztürk gibi azimli, başarılı genç kızlarımız ve kadınlarımızın yanında olarak satranç sporunu destekleyeceğiz. Filmimizde de vurguladığımız üzere, Büşra’nın annesi gibi, çocuklarının başarısı için elinden gelen her türlü katkıyı büyük bir özveriyle sunan annelerimiz oldukça Türk satranç sporunun hak ettiği yere geleceğinden hiç şüphem yok.”

“BU YILKİ REKLAMIMIZIN ANA TEMASINI SATRANÇ OLARAK BELİRLEDİK”

Arzum Pazarlama Ve Ürün Geliştirmeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Mehtap Yıldız ise şöyle konuştu: “Arzum olarak ‘Anneler Günü’ bizim için yılın en önemli günlerinden biri. Küçük Ev Aletleri sektörünün öncü markalarından biri olarak her yıl, bu özel gün için haftalar hatta aylar süren titiz çalışmalar neticesinde büyük ilgi gören pazarlama kampanyalarına imza atıyoruz. Bu yılki reklamımızın ana temasını satranç olarak belirledik. Arzum olarak çocukların küçük yaşlardan itibaren satranca teşvik edilmesinin öneminin farkındayız ve bunun için pek çok çalışma yürütüyoruz. Arzum olarak istek ve azimle mücadele edildiği takdirde, en zorlu koşullarda bile başarıya ulaşılabileceğine yürekten inanıyoruz. Sevgili Büşra’nın etkileyici öyküsü de bu inancımızda ne kadar haklı olduğumuzun en büyük kanıtı.

Bugün bu önemli buluşmada etkileyici hikâyemizin kahramanları Büşra ve annesini ağırlamak bizim için çok büyük bir mutluluk. Tüm zorluklara rağmen annesinin fedakârlık ve desteğiyle başarılı olarak satrançta Türkiye ikincisi olan Büşra’nın hikâyesinin izleyen herkese örnek olmasını diliyorum. ‘Orada Annem Var’ filmimizin satranç sporuna olan ilginin artmasına önemli katkı sağlayacağına yürekten inanıyorum.”

whatsapp image 2022-05-12 at 15.38.17

whatsapp image 2022-05-12 at 12.10.33

whatsapp image 2022-05-12 at 12.10.33 1

 

whatsapp image 2022-05-12 at 12.10.33 2

whatsapp image 2022-05-12 at 12.10.33 4

whatsapp image 2022-05-12 at 12.10.33 3