Mobile menu

Dünya Yaş Grupları Yıldırım Satranç Şampiyonası'nda 4 Madalya Kazandık

adsz tasarm 65Dünya Yaş Grupları Yıldırım Satranç Şampiyonası, dün sona eren Hızlı Satranç Şampiyonası'nın ardından bugün oynandı. Dün sporcularımızın kazandığı 3 madalyanın ardından Yıldırım Satraçta ise sporcularımız 2 altın, 1 gümüş ve 1 bronz madalya almayı başardı. 

12 yaş genel kategoride mücadele eden FM Yağız Kaan Erdoğmuş, dün aldığı altın madalyanın ardından bugün de 9 maçta 8 puan toplayarak şampiyon olmayı başardı. Böylece genç yıldızımız son 5 günde 3 altın madalya alarak  büyük bir başarıya imza atmış oldu.

14 yaş genel kategoride mücadele veren FM Ediz Gürel şampiyonada başarılı bir performans göstererek namağlup bir şekilde 8,5 puan ile şampiyon olmayı başardı.

18 yaş genel kategoride mücadele eden IM Işık Can ise son turda şampiyonluğu kaçırırken turnuvayı 7 puan ile ikinci sırada tamamlamayı başardı. 8 yaş genel kategoride yarışan sporcumuz Ata Peray ise 6,5 puan ile üçüncü olmayı başardı.

12 yaş kızlar kategorisinde yarışan Arya Aydoğan, 12 yaş erkekler kategorisinde yarışan Atilla Kuru, 16 yaş kızlar kategorisinde yarışan WFM Gülenay Aydın ve 18 yaş kızlar kategorisinde yarışan WCM Işıl Can ise şampiyonayı dördüncü sırada tamamladı.

Ülkemizi başarıyla temsil eden bütün sporcularımızı tebrik ederiz.

Chess-results: https://chess-results.com/tnr633929.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&flag=30