Mobile menu

Avrupa Okullar'da 5 Turun Ardından

img-20220421-wa00082022 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda bugün 5. tur maçları oynandı. 7 tur üzerinden oynanan 7 yaş kızlar kategorisi ile 15 yaş genel ve kızlar kategorisinde ise 4. tur maçları oynandı. Şampiyonada böylece ilk yarı sona ererken 6 kategoride sporcularımız lider olarak ikinci yarıya giriyor.
 
Döner sistem üzerinden oynanan 17 yaş genel kategoride ilk 4 maçını da kazanan IM Işık Can, tur atladığı 5. turun ardından maç eksiği ile ikinci sırada bulunuyor. Aynı kategoride yarışan bir diğer sporcumuz FM Atakan Mert Biçer ise 4,5 puan ile liderlik koltuğunda oturuyor. Oldukça çetin mücadelelere sahne olan 17 yaş kızlar kategorisinde ise 5 turun ardından 4 puan ile sporcumuz WCM Işıl Can liderlik koltuğunda oturuyor. Aynı kategoride ikincilik koltuğunda ise bir başka sporcumuz WCM Elif Keskin oturuyor.
 
15 yaş kızlar kategorisine baktığımızda ise sporcumuz Elifnaz Akat 3,5 puan ile lider olarak son 3 tura giriyor. 11 yaş genel kategoride genç yıldızımız CM Yağız Kaan Erdoğmuş tam puan ile lider konumda bulunurken 9 yaş genel kategoride ise 4,5 puan ile Deniz Anakök lider olarak yoluna devam ediyor. 11 yaş kızlar kategorisinde baktığımızda ise sporcularımız Arya Aydoğan ile Beren Kalyoncu 4,5 puan ile en yakın rakiplerine 1 puan fark atarak liderliği paylaşıyorlar. 13 yaş kategorisinde yarışan Arda Sözat ise 4 puan ile liderliği paylaşarak ikinci sırada son 4 tura giriyor.
 
6. turu yarın saat 17.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.