Mobile menu

Avrupa Okullar'da 3 Tur Geride Kaldı

img-20220423-wa0077Yunanistan'da düzenlenen 2022 Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası’nda 3 tur sona erdi. 3 turun ardından 6 sporcumuz yollarına tam puan  ile devam ediyorlar.
 
9 yaş genel kategoride yarışan Deniz Anakök, 3. turda 3 numaralı seribaşı rakibine karşı galip gelerek tam puan ile yoluna devam ediyor. 11 yaş genel kategoride ise kategorisinin açık ara favorisi olan FM Yağız Kaan Erdoğmuş, oynadığı  üç İngiliz rakibini de yenmeyi başardı. 13 yaş genel kategorisine baktığımızda ise Oğuz Kaan Gürer 3. turda 2 numaralı seribaşı rakibini yenmeyi başararak kategorisinin yoluna tam puan ile devam eden tek sporcusu oldu. Sporcumuz 4. turda 2,5 puana sahip olan sporcumuz Kutay Sakmak ile karşılaşacak.
 
13 yaş kızlar kategorisinde yarışan Derya Defne Süsin 3. turda karşılaştığı 5 numaralı seribaşı rakibine galip gelerek 3 puana ulaştı. Sporcumuz 4. turda ise 2 numaralı seribaşı ile karşı karşıya gelecek. Döner sistem ile oynanan 17 yaş genel kategorisinde favori olarak başlayan IM Işık Can, suprize yer vermeyerek ilk üç maçından da galibiyet ile ayrıldı. Kızlar kategorisinde ise WCM Elif Keskin ilk üç maçından da galibiyet ile ayrılmayı başardı.
 
4. turu yarın saat 17.00’da başlayacak olan şampiyonada yarışan bütün sporcularımıza başarılar dileriz.