Mobile menu

TBMM 23 Nisan Satranç Turnuvaları Ödül Töreni

umut1526Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve Federasyonumuz arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenen 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası Çocuk ve Gençlik Buluşmaları Satranç Turnuvaları’nın 7 – 8 ve 9 – 12 yaş gruplarının ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül törenine TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Gençlik ve Spor Bakanı Yardımcısı Hamza Yerlikaya, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, milletvekilleri, federasyon yönetimimiz, sporcularımız, veliler ve basın mensupları katıldı.

 

23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası Çocuk ve Gençlik Buluşmaları Satranç Turnuvaları’nın ilki Ocak ayında 48 sporcunun katılımı ile 7 – 8 yaşta, ikincisi Şubat ayında 48 sporcunun katılımı ile 9 – 12 yaş grubunda, üçüncüsü ise Mart ayında 48 sporcunun katılımı ile 13 – 20 yaş grubunda yapıldı. Turnuvada ilk 6’ya giren sporcular final maçında hamle yapmaya hak kazandı. Turnuvalara Bursa, Erzincan, Çanakkale, Nevşehir, Samsun, Gaziantep, Ankara, İstanbul, İzmir gibi Türkiye’nin dört bir yanından katılım oldu.

Turnuvaların ardından 7 - 8 yaş gurubunda birinciliğe Hasan Emir Günay ikinciliğe Neşet Eren Karaboğa üçüncülüğe Beren Çetin , 9 - 12 yaş grubunda ise birinciliğe Ege Tuna Öktem, ikinciliğe Ömer Arda Koyuncu üçüncülüğe Sarp Şahin ulaştı. Ödül töreninin ardından TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, milletvekilleri, federasyon yönetimimiz, sporcularımız yeni açılan açık hava satranç alanını ziyaret etti. 

“ SATRANÇ TURNUVALARININ 23 NİSAN BAYRAMLARINDA GELENEKSELLEŞEREK DEVAM ETMESİNİ TEMENNİ EDİYORUM”

Turnuvanın ödül töreninde konuşma yapan Meclis Başkanı Sn. Prof. Dr. Mustafa Şentop şöyle konuştu: “Türkiye Satranç Federasyonu ile geçtiğimiz sene başlattığımız iş birliğimiz güçlenerek, gelişerek devam ediyor. Satranç etkinliğinin 23 Nisan Bayramlarında gelenekselleşerek devam etmesini, organize edilmesini, düzenlenmesini ümit ve temenni ediyorum. Yerel ve genel elemelerle yurdumuzun dört bir tarafından iştirak eden çocuklarımızın satranç sporuna olan ilgisi bizleri ziyadesiyle memnun etmektedir. Bu önemli etkinliğe emek veren başta Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Bu ve diğer bütün organizasyonlarımızda güzel iş birlikleri için de Gençlik ve Spor Bakanlığımıza teşekkür ediyorum. Meclisimizin 102. Yılında satranç turnuvamızda çocuklarımızın ve gençlerimizin büyük bir coşkuyla buluşması ve Türkiye’nin satranç yıldızlarının ortaya çıkması gerçekten çok güzel bir tablo. Her yaş kategorisinde ülkemizin her bölgesinden katılan satranç ustası çocuklarımızı ve gençlerimizi tebrik ediyorum. Finalde dereceye girenleri ve şampiyonlarımızın gözlerinden öpüyor, başarılarının devamını diliyorum."

“TBMM SINIRLARI İÇERİSİNDE SATRANÇ SPORUNU GÖRMEK HAYALİMDİ”

Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ise şu ifadeleri kullandı: “TBMM bahçesinde satranç sporunun yapılıyor olması, TBMM sınırları içerisinde bu özel spora dair etkinlik gerçekleştirebiliyor olmamız açıkçası benim en büyük hayallerimden bir tanesiydi. Böylesine özel bir yerde, böylesine özel bir sporun yapılmasından memnuniyet ve mutluluk duyuyorum. Protokol kapsamında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Haftası, Gençlik ve Çocuk Buluşmaları dolayısıyla 7 – 20 yaş arasındaki 144 lisanslı satranç sporcusu hamle yaptı. Kıymetli çocuklarımızın, ülkemiz için önemli kararların alındığı Gazi Meclisimizi gezmiş, görmüş, buradaki atmosferi yaşamış olması bizler için çok önemliydi. Meclisi ilk kez gören çocuklarımızın, gençlerimizin mutluluk dolu ifadeleri bizleri çok mutlu etti. Satranç sporuna verdikleri destek ve bu iş birliğine gösterdikleri ilgiden dolayı TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’a ve TBMM ekibine şükranlarımı sunuyorum. Çocuklarımızı centilmence yaptıkları mücadelelerden dolayı ayrı ayrı kutluyor, dereceye giren sporcularımızı tebrik ediyorum. Bu vesileyle tüm Dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı yürekten kutluyor, bizlere bu bayramı hediye eden Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve tüm şehitlerimizi saygı ve şükranla anıyorum.”

es  5890

es  5930

umut1526

es  62891

es  6342

es  6147

c36d9e99-fd39-4b14-af95-e5adb7020648