Mobile menu

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Ulusal Takım Havuzu Genel Kampımız Tamamlandı

dijital kamp 1Federasyonumuz tarafından 274 sporcumuzun katılımıyla “Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Ulusal Takım Havuzu Genel Kampı”nı 9-14 Nisan tarihleri arasında dijital olarak düzenlendi. Milli Takımlar Menajerimiz Yakup Erturan ve Milli Takım Altyapı Sorumlumuz Yasin Emrah Yağız koordinatörlüğünde düzenlenen kampta sporcularımız, 34 uzman antrenörümüz tarafından ileri düzey eğitimler alırken, velilere de Psikolog Büşra Arığ tarafından “Sporcu Ebeveyni Olmak” seminerleri verildi.

Federasyonumuz, satranç sporunun altyapısını güçlendirmeye, genç yıldızları yüz yüze ve dijital kampta bir araya getirmeye devam ediyor. 2021 - 2022 yılları arasında 7-18 yaş aralığında derece yapmış sporcularımızın bir araya geldiği “Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Ulusal Takım Havuzu Genel Kampı” okulların tatile girdiği Nisan ayı ara tatilinde düzenlendi. Kampta sporcularımız güne fiziksel hareketlerle başlarken, gün boyunca satranç eğitimleri aldılar ve Büyükusta Dragan Solak gibi güçlü sporcularla maç analizlerinde buluştular. Bunun yanı sıra sporcularımız kendileri için önem taşıyan Gökhan Narman'ın Chessbase Programı Eğitim Semineri’ne de katıldılar.

“Haziran Ayında Kampımızı Yüz Yüze Düzenleyeceğiz”

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Ulusal Takım Havuzu Genel Kampı’nın haziran ayında yüz yüze düzenleneceğin de müjdesini veren Başkanımız Gülkız Tulay şu ifadeleri kullandı:

“TSF olarak etkinlik takvimimizi gerçekleştirmeye, altyapıya yönelik çalışmalarımıza da ara vermeden devam ediyoruz. Nisan ara tatilini de değerlendirerek geleceğin yıldız satranç sporcularını dijital kampta bir araya getirdik. Ara tatilin çocuklarımız için satranç sporu ile verimli bir şekilde gerçekleşmesi adına gün boyu süren bir program planladık. Geleceğin satranç ustaları güne fiziksel hareketlerle başlarken, 34 antrenörümüz bir hafta boyunca satranç eğitimleri verdi. Satranç altyapısının gelişmesinde federasyon çalışmalarımızın yanında sporcu velilerimizin desteği de çok büyük. Nerede ise velilerimiz, sporcularımız kadar hazırlanıyor, kampımızı heyecan ile bekliyorlar. Biz de sporcu gelişimine velilerimiz nezdinde katkıda bulunmak için seminerler veriyoruz. Velilerimizin yoğun olarak katılım gösterdiği ‘Sporcu Ebeveyni Olmak’ semineri velilerimizin sporcuların yani çocuklarının psikolojilerini anlamaları ve onlara destek olmaları yönünde büyük katkılar sunuyor. Satranç sporu; altyapısıyla ve geleceğin yıldız adaylarının özverili çalışmaları ile her zamankinden daha güçlü…

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Ulusal Takım Havuzu Genel Kampı’nda emeği geçen milli takım sorumlularımıza, yönetim kurulumuza, antrenörlerimize, psikoloğumuza, federasyon çalışanlarımıza, velilerimize teşekkür ediyor, sporcularımıza haziran ayında yüz yüze bir arada olacağımızın müjdesini vererek başarılar diliyorum.”

ekran1

emray onay

serkan yeke

abdulakdir hoca

melisa hoca