Mobile menu

Avrupa Bireysel'de Final Zamanı

avrupa-bireysel27 Mart 2022 tarihinden bu yana Slovenya’da devam eden 2022 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda 10 tur sona erdi. Turnuvada artık finale gelinirken GM Mustafa Yılmaz 7 puan, GM Emre Can ve IM Cem Kaan Gökerkan 6,5 puan, IM Mert Yılmazyerli 6 puan ve GM Burak Fırat 4,5 puan ile son tura giriyor. 

Şampiyonada yoluna kayıpsız devam eden GM Mustafa Yılmaz 9. turda İsrailli sporcu IM Yair Parkhov ile karşılaştı. Açılışta piyon öne geçen büyükustamız sonrasında da baskılı oyunu ile rakibine hiç şans tanımadı ve güzel bir galibiyete imza attı. 10. turda ise GM Guseinov ile karşılaşan sporcumuz risk almak istemeyerek hızlı bir beraberlik aldı. Böylece 7 puana ulaşan GM Yılmaz 21. sırada son tura giriyor.

Şampiyonaya harika bir başlangıç yapan GM Emre Can, 6. turda şampiyonanın lideri GM Matthias Bluebaum karşısında puansız ayrılsa da sonrasında oynadığı 4 maçtan yarım puan alarak üst sıralardaki mücadelesine devam etti. 10 tur sonucunda 6,5 puan ile 26. sırada bulunan büyükustamız aynı zamanda +17,2 Elo puanını da elde etti. 

Şampiyonaya iyi bir başlangıç yapamayan IM Cem Kaan Gökerkan sonrasında aldığı galibiyetler ile tekrardan üst sıralara çıkmayı başardı. 9. turda GM Jesper Sondergaard Thybo ile karşılaşan IM Gökerkan, eşit geçen açılış safhasının ardından oyunortasında sergilediği agresif oyun ile materyal avantajını aldı ve maçı kazanmasını bildi. 10. turda ise GM Valentin Dragnev ile karşılaşan ustamız, açılışta yarattığı geçer piyon ile oyunortasında rakibine baskı kurdu ve rakibini mağlup etmeyi başardı. Böylece 6,5 puana çıkan IM Gökerkan, 50. sırada yoluna devam ediyor.

Sporcularımızın 6. tur eşlendirmeleri ise şu şekilde;

GM Mustafa Yılmaz – GM Viviu-Dieter Nisipeanu

GM Mateusz Bartel – IM Cem Kaan Gökerkan

GM Emre Can – GM Ante Brkic

IM Mert Yılmazyerli – GM David Navara

GM Burak Fırat – FM Pijus Stremavicius

Şampiyonanın final turu TSİ 16.00’da başlayacak.

Chess-results : http://chess-results.com/tnr607286.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2022/1/1/1