Mobile menu

Avrupa Bireysel'de GM Emre Can Lider

adsz tasarm 602022 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda bugün 5. tur maçları oynandı. 5 tur sonucunda 4,5 puana ulaşan sporcumuz GM Emre Can liderlik koltuğuna oturmayı başararak yoluna oldukça başarılı bir şekilde devam ediyor. Diğer sporcularımıza baktığımızda ise GM Mustafa Yılmaz 4 puan, IM Cem Kaan Gökerkan 3 puan, GM Burak Fırat ve IM Mert Yılmazyerli 2,5 puan ile yollarına devam ediyor.

4. turda 1 numaralı seribaşı GM David Navara ile karşılaşan GM Emre Can, iki tarafın da sağlam oynadığı karşılaşmadan yarım puan ile ayrıldı. 5. turda ise Hırvat sporcu GM Zdenko Kozul ile karşılaşan büyükustamız, rakibinin şah atağı karşısında dirençli bir savunma göstererek rakibine geçit vermedi ve alet öne geçerek maçı kazanmayı başardı. Bu sonuçlar ile 5 tur sonucunda 4,5 puana ulaşan büyükustamız 3 sporcu ile birlikte liderliği paylaşarak yoluna devam ediyor.

Şampiyonanın başında istediği sonuçları alamayan GM Mustafa Yılmaz, 4. turda İsrailli sporcu IM Ido Gorshtein ve 5. turda ise Litvanyalı sporcu GM Paulius Pultinevicius karşısında arka arkaya galibiyet elde ederek 4 puana yükseldi ve tekrardan üst sıralara çıkmayı başardı. İlk turlarda istediği sonucu alamayan bir diğer sporcumuz IM Cem Kaan Gökerkan da Sırp sporcu WIM Marina Gajcin ve Alman sporcu WIM Annmarie Muetsch karşısında galibiyetler elde ederek 3 puana yükseldi.

Sporcularımızın 6. tur eşlendirmeleri ise şu şekilde;

GM Emre Can – GM Matthias Bluebaum

GM Mustafa Yılmaz – GM Hannes Stefansson

IM Cem Kaan Gökerkan – GM Thai Dai Van Nguyen

Nikolas Wachinger – GM Burak Fırat

FM Richard Bethke – IM Mert Yılmazyerli

6. turu yarın TSİ 16.00’da başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results : http://chess-results.com/tnr607286.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2022/1/1/1