Mobile menu

Avrupa Bireysel'de 3.Tur Geride Kaldı

adsz tasarm 2Slovenya’da düzenlenen 2022 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası’nda 3 tur geride kaldı. 3 turun ardından GM Emre Can tam puan ile yoluna devam ederken GM Mustafa Yılmaz, GM Burak Fırat ile IM Mert Yılmazyerli 2 puan ve IM Cem Kaan Gökerkan ise 1 puan ile yollarına devam ediyor.

2. turda Portekizli sporcu IM Andre Ventura Sousa karşısında güzel bir galibiyet elde eden GM Emre Can 3. turda ise şampiyonanın favorilerinden olan GM Andrei Volokitin ile karşı karşıya geldi. Sıradışı oyun tarzı ile tanınan rakibi karşısında rakibini adeta kendi silahı ile vuran büyükustamız turnuvanın en güzel maçlarından birine imza attı ve rakibini 17 hamle gibi oldukça kısa bir sürede mağlup etmeyi başardı. Böylece tam puan ile yoluna devam eden GM Can, 6 sporcu ile birlikte liderliği paylaşıyor.

2. turda ev sahibi sporcu IM Laura Unuk ile karşılaşan GM Mustafa Yılmaz, rakibi karşısında beyaz taşlar ile rahat bir galibiyet alırken 3. turda ise GM Marc Andria Maurizzi karşısından yarım puan ile ayrıldı. 2. turu kazanan IM Mert Yılmazyerli ise 3. turda GM Thai Dai Van Nguyen karşısında masadan yarım puan ile ayrıldı. 3. tura 1 puan ile giren GM Burak Fırat ise 3. turda agresif oyunu ile şık bir galibiyet alarak 2 puana yükseldi.

4. tur eşlendirmeleri ise şu şekilde;

GM David Navara – GM Emre Can

GM Nils Grandelius – GM Burak Fırat

IM Mert Yılmazyerli – GM Vasıf Durarbeyli

GM Mustafa Yılmaz – IM Ido Gorshtein

IM Cem Kaan Gökerkan – WIM Marina Gajcin

4. turu yarın TSİ 16.00’da başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results : http://chess-results.com/tnr607286.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2022/1/1/1