Mobile menu

2022 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası Başladı

whatsapp image 2022-03-27 at 22.04.08Slovenya’da düzenlenen 2022 Avrupa Bireysel Satranç Şampiyonası bugün oynanan ilk tur maçları ile başladı. 40 ülkeden 317 sporcunun hamle yaptığı şampiyonada ilk turu 3 galibiyet ve 2 beraberlik ile kapattık.

35. sırada şampiyonaya başlangıç yapan GM Mustafa Yılmaz, ilk turda Macar sporcu Balazs Pasztor ile karşılaştı. Açılıştan eşit bir şekilde çıkılan maçta oyunsonuna avantajlı bir şekilde giren GM Yılmaz, kazanç için zorlasa da masadan yarım puan ile ayrıldı. Şampiyonaya 64. sırada başlayan GM Emre Can ise Sloven sporcu David Murko ile karşılaştı. Beyaz taşlar ile baskıyı açılışta rakibine hissettiren büyükustamız agresif oyunu ile maçı kazanmasını bildi.

GM Burak Fırat ise 112. sırada başladığı ilk turda Hırvat sporcu Lovro Novosel ile karşılaştı. Açılıştan üstünlüğü alarak çıkan büyükustamız kazanması oldukça zor bir oyunsonuna girdi. 78 hamle sonucunda sporcumuz rakibini mağlup etmeyi başardı. Son Türkiye şampiyonunuz IM Mert Yılmazyerli 121. sırada başladığı şampiyonanın ilk turunda Norveçli sporcu Adesh Easwaralingam karşısında günü yarım puan ile kapattı. Şampiyonaya 135. sırada başlangıç yapan genç sporcumuz IM Cem Kaan Gökerkan ise ilk turda Litvanyalı rakibi Darius Babrauskas karşısında galibiyet almayı başardı.

2. turu yarın TSİ 17.00’da başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Not : Şampiyona öncesinde yapılan koronavirüs test sonucu pozitif çıkan sporcumuz GM Vahap Şanal maalesef şampiyonaya katılamadı. Büyükustamıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Chess-results : http://chess-results.com/tnr607286.aspx?lan=8&art=25&fedb=TUR&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2022/1/1/1