Mobile menu

TBMM Kupası Başladı

umut001a 5Türkiye’nin 12 usta satranç sporcusunun 21 Mart'a kadar mücadele vereceği ve büyük bir heyecanla beklenen TBMM Satranç Kupası bugün TBMM Tören Salonu’nda düzenlenen açılış törenin ardından başladı.

Açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, davetliler, veliler ve sporcular katıldı.

Açılış töreninde konuşma yapan Başkanımız Gülkız Tulay uzun süredir TBMM çatısı altında böylesine bir organizasyon gerçekleştirmek istediklerini belirterek, “Bugün Türk satrancı açısından çok önemli bir güne imza atıyoruz. Gazi Meclisimizin çatısı altında önemli bir turnuva düzenliyoruz. Sayın TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’un satranç sporuna olan ilgileriyle TBMM ve Federasyonumuz arasında imzalanan iş birliği protokolü kapsamında uzun yıllardır hayalini kurduğumuz TBMM Kupası’nı başlatıyoruz. Bu yıl ilkini düzenlediğimiz TBMM Kupası’nın ilk sporcuları birbirinden önemli başarılara imza atan, ülkemizi gururla temsil eden siz kıymetli usta sporcularımız oldunuz. Hepinize 5 gün boyunca yürekten başarılar diliyorum. Gazi Meclisimiz’de böylesine değerli bir turnuvayı düzenlememizi sağlayan başta Meclis Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop olmak üzere, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na, TBMM Genel Sekreterimiz Sayın Mehmet Ali Kumbuzoğlu'na ve emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” ifadelerini kullandı.

Törende konuşma yapan TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise TBMM’de satrancı görmekten duydukları memniyeti dile getirdi. Mehmet Ali Kumbuzoğlu, ayrıca Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay’ı çalışmalarından dolayı tebrik ederek turnuvada mücadele verecek 12 usta sporcuya başarılar diledi.

Fotoğraf Galerisi

umut001a 5

umut0190

umut0360

umut0372

umut0435

ekran1

ekran2

ekran3