Mobile menu

Kadınlar'da 4.Gün

arzum kadinlar gun5Balıkesir, VE Hotels Ayvalık’ta gerçekleşen 2022 Arzum Türkiye Kadınlar Satranç Şampiyonası’nda bugün 5. tur karşılaşmaları oynandı. Şampiyonada böylelikle ilk yarı sona ererken 4 sporcumuz 4,5 puan ile liderliği paylaşıyor.

1. masada oynanan IM Ekaterina Atalık – WFM Sude Hereklioğlu maçında oyunortasında c hattını açıp rakipte zayıf piyon bırakan IM Atalık, baskılı oyunu ile genç rakibini mağlup etmeyi başardı. 2. masada oynanan Uktenur Çatal – WIM Hayale Isgenderova maçına baktığımızda ise siyahlar oyunortasında yaptığı şah saldırısı sonucunda avantajı almayı başardı ve sonrasında oyunu da kazanmasını bildi.

3. masada Güçlü rakibi WFM Buse Naz Koçyiğit karşısında beyaz taşlar ile mücadele eden WCM Nino Kalaycı, rakibinin agresif oyununa merkezden karşı atak ile başarılı bir cevap vererek üstünlüğü aldı ve sonrasında da güzel oyunu ile kazanan taraf oldu. Günün en uzun karşılaşması ise 4. masada oynanan WCM Safiye Öykü İnce – Ecrin Efsa Büyük maçı oldu. Oyunsonuna piyon önde giren WCM İnce, kazanması oldukça zor olan kaleye karşı kale+2 piyon oyunsonuna kaldı. Oldukça stresli geçen oyunsonu safhasında 106 hamle sonucunda kazanan taraf WCM Safiye Öykü İnce oldu. Bu sonuçlar ile birlikte IM Ekaterina Atalık, WIM Hayale Isgenderova, WCM Nino Kalaycı ve WCM Safiye Öykü İnce 4,5 puan ile liderliği paylaşıyorlar.

Şampiyonada yarın 6. ve 7. tur maçları oynanacak.

http://kadinlar2022.tsf.org.tr/

Fotoğraf Galerisi