Mobile menu

Avrupa Okullar Satranç Şampiyonası Yunanistan'da

ecuAvrupa Okullar Satranç Şampiyonası 20-30 Nisan 2022 tarihlerinde Yunanistan'ın Rodos adasında gerçekleştirilecektir. Şampiyonaya ülkemiz adına katılmak isteyen sporcular, veliler ve antrenörlerin başvuruları sona ermiştir.  

 

ULAŞIM BİLGİLERİ

feribot bilgi

Tüm katılımcıların 20 Nisan 2022 tarihinde en geç saat 07:50'de aşağıda adresi bulunan limanda olmaları beklenmektedir. Yurt dışı çıkış harç pulları buluşma noktasında dağıtılacaktır. 

Buluşma Noktası: Belediye Limanı, 48300 Fethiye/Muğla

 

ÖNEMLİ BİLGİ

Yunanistan'a girişte beş (5) yaş üzerindeki tüm yolcuların,

-En az iki doz aşı olduğunu belgeleyen aşı sertifikası (son dozun üzerinden en az 14 gün geçmiş olmalıdır ve hatırlatma dozu yaptırılmadığı takdirde, son dozun yaptırıldığı tarihten itibaren dokuz (9) aya kadar geçerlidir)

veya,

-Geçerli aşı sertifikasına sahip olunmadığı takdirde Yunanistan'a girişten önce son yetmişiki (72) saat içinde yaptırılmış negatif PCR ya da son yirmi dört (24) saat içinde yaptırılmış negatif hızlı antijen test sonucu  ( bu test sonuç belgelerinin İngilizce alınması gerekmektedir)

veya,

- PCR veya hızlı antijen testi sonucunda alınan hastalık sertifikası (Sertifikalar ilk pozitif test sonucundan 14 gün sonra düzenlenmelidir ve o tarihten itibaren 180 gün geçerlidir) ibraz etmesi gereklidir.

Özetle, Yunanistan'a girecek olan kişilerin yukarıdaki 3 belgeden birini girişte görevliye ibraz etmesi gerekmektedir. Gerekli belgelerin renkli çıktılarını yanınızda bulundurmanız önerilir. Aşı sertifikası oluştururken çıkış yapılacak olan pasaport numarası ile oluşturulması gerekmektedir.

 

3. Sporcu ve velilerimizin dikkat etmesi gereken bir diğer husus, pasaportlarında KKTC giriş/çıkış damgası olmaması gerekmektedir.

Yunanistan'a giriş kısıtlamalarıyla ilgili Atina Büyükelçiliğimizin detaylı duyurusuna aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

YUNANİSTAN'IN UYGULADIĞI SEYAHAT KISITLAMALARI HAKKINDA

 

 

Önemli Hatırlatma: Vizeye ihtiyacı olan tüm katılımcılara federasyon tarafından gönderilmesi gereken tüm evraklar vaktinde kargo ve e-posta ile gönderilmiştir. Vize alacakların, diğer vize evraklarını eksiksiz tamamlayarak, zaman kaybetmeden vize başvurularını yapmaları gerekmektedir. Gereken evrakları detaylıca öğrenerek ve randevu alarak başvurunuzu gerçekleştirmenizi önemle hatırlatırız. Vize işlemleri ile ilgili tüm sorumluluk katılımcıların kendisine aittir. 

 

Muvafakatname: Tüm sporcuların ailesinin noter tasdikli yazılı muvafakatini alması gerekmektedir. Yurtdışına çıkışta anne ve babası(tek veli var ise diğer ebeveynin muvafakatnamesi alınır.) yanında olmayan sporcular, bu muvafakatnameyi yanlarında bulundurmalıdır.