Mobile menu

2022 Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonalarımız Başladı

whatsapp image 2022-01-23 at 20.28.40Türkiye’nin en büyük spor organizasyonlarından biri olan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonalarımız bugün Antalya'da düzenlenen açılış törenin ardından başladı.

Açılış törenine, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Antalya Valisi Ersin Yazıcı, Serik Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Başkan Vekillerimiz Av. Fatih Maden ve Aşkın Keleş, Kuzey Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı Hüseyin Yeten, Asbaşkanlarımız Nilüfer Çınar Çorlulu, Ömer Asım Ötegen, Halil Hilmi Darı,  Yönetim Kurulu Üyelerimiz Av. Berkay Çelik, Olcay Ak Nalbant, Medine Boz, Serik Gençlik Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Serik Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Yıldırım, Genel Sekreterimiz Mehmet Sedat Fırat, Antalya İl Temsilcimiz Osman Akdoğan, Kurul Başkanlarımız, kurul üyelerimiz, sporcularımız ve hakemlerimiz katıldı.

29 Ocak'a kadar Antalya'da düzenlenecek şampiyonaların açılış konuşmasını ve temsili açılış hamlelerini Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, ve Antalya Valisi Ersin Yazıcı gerçekleştirdi.

ŞAMPİYONALARIMIZI 5 BİNE YAKIN KATILIMCIYLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Açılış töreninde konuşan Başkanımız Gülkız Tulay“ Avrupa’nın en büyük satranç organizasyonlarından biri olan Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonalarını bu yıl pandeminin tüm zorluklarına rağmen 2 binin üstünde sporcumuzun ve 3 bine yakın satranç paydaşımızın iştirakiyle toplamda 5 binin üzerinde bir katılımla gerçekleştiriyoruz. Yine aynı slogan ve anlayış ile hareket ediyoruz. Maskemizi Takıyoruz, Mesafemizi Koruyoruz ve Hamlemizi yapıyoruz… Dünya Satranç Federasyonu ve Avrupa Satranç Birliği, Ulusal ve Uluslararası organizasyonlarımızdaki kalitemizi tüm satranç dünyasının ulaşması için örnek gösteriyor. Federasyonumuz bugün yine bir ilki başardı. Pandemi koşullarının zorluğuna rağmen; böyle büyük bir organizasyonu, 6 ay içerisinde iki kez üst üste düzenlemenin mutluluğunu yaşıyoruz. Şimdiden tüm sporcularımıza başarılar diliyorum" dedi.

“SATRANÇ ÇOCUĞU GELECEĞE HAZIRLAMANIN EN GÜZEL VE HIZLI YOLU”

Şampiyonanın açılışında konuşma yapan Antalya Valisi Ercan Yazıcı sporcuları tebrik ederek, “İyi bir satranççı olmanın verdiği özgüvenle stratejik hamlelerle buradaki bütün çocuklarımızın yapacağı tüm işlerde çok başarılı olacağına inanıyorum. Anne ve babaları tebrik ediyorum. Doğru bir yol tercih etmişsiniz evlatlarınız için. Geleceğe hazırlamanın en güzel en pratik yolunu tercih ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Yaşamınızın hiçbir anında satrançtan asla vazgeçmeyin. Ben de bir satranç sevdalısıyım.” İfadelerine yer verdi.

Fotoğraf Galerisi 

whatsapp image 2022-01-23 at 20.28.38

whatsapp image 2022-01-23 at 20.28.39

whatsapp image 2022-01-23 at 20.28.40 2

 

whatsapp image 2022-01-23 at 20.28.40 1