Mobile menu

TBMM Satranç Turnuvaları 7-8 Yaş Grubu Tamamlandı

ftg 4TBMM SATRANÇ TURNUVALARI 7-8 YAŞ GRUBU TAMAMLANDI

Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Federasyonumuz arasında imzalanan protokol kapsamında düzenlenecek olan 23 Nisan Çocuk ve Gençlik Buluşmaları Satranç Turnuvalarının ilki Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ve TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu’nun açılış hamlelerinin ardından 15 Ocak'ta başladı. Toplamda 2 gün ve 6 tur süren mücadelelerin 7-8 yaş grubu 16 Ocak tarihinde tamamlanırken, Şubat ayı içerisinde 9-12 yaş grubunun müsabakalarıyla şampiyona devam edecek. 

Turnuvanın açılış törenine Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Başkanvekilimiz Av. Fatih Maden, Asbaşkanımız Nilüfer Çınar Çorlulu, Genel Sekreterimiz Mehmet Sedat Fırat, TBMM Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Başkanı Necati Sungur ve başkan yardımcıları Mustafa Kefinsizoğlu, Sami Demirli, Ankara İl Temsilcimiz Engin Güleç, Federasyon Yayın Kurulu Başkanımız Fatma Yılmaz sporcular ve veliler katıldı. 

YÜCE MECLİSİMİZİN ÇATISI ALTINDA OLMAKTAN DOLAYI GURUR DUYUYORUZ

Turnuvanın açılışında konuşma yapan Başkanımız Gülkız Tulay, yüce Meclisimizin çatısı alında turnuva düzenlemekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “TBMM ve Federasyonumuz arasında bir protokol imzaladık. Protokolün kapsamında çocuklarımızın ve gençlerimizin Meclis çatısı altında bulunmaları turnuva için de olsa buradaki havayı teneffüs etmeleri bizim için son derece önemlidir. Çok kıymetli sporcular sizler 7-8 yaşındayken bu yüce Meclisin çatısı altında satranç gibi çok önemli bir spor branşında mücadele için buraya geldiniz. İleriki yaşlarda eminim ki çok daha başarılı olacaksınız. Sizlere şimdiden başarılar diliyorum. Turnuvanın gerçekleşmesinde büyük destekleri olan TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop, Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, TBMM Genel Sekreterimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na ve katkıları bulunan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

ÇOCUKLARIMIZI TBMM’DE GÖRMEKTEN BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

TBMM Genel Sekteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu ise çocukları TBMM’de görmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Sevgili çocuklar sizleri çok seviyoruz, sizler bizim geleceğimizsiniz, ümidimizsiniz, varlığımızsınız. Değerli veliler sizler de çok değerlisiniz, sizler olmasanız bu çocuklar burada olmazdı. Sizin gayretiniz, şevkiniz bu çocukları buraya getirdi. Değerli federasyon başkanımızın heyecanı beni her zaman etkilemiştir. Bu etkinliği daha önemli hale getirdiniz, şükranlarımı arz ediyorum” diye konuştu.

23 Nisan Çocuk ve Gençlik Buluşmaları Satranç Turnuvalarının 7-8 yaş gurubunun 1. tur maçlarının ardından rehber eşliğinde sporcu ve velilerimiz TBMM gezisine katılırken TBMM çalışanları tarafından yiyecek içecek ikramları yapıldı. Geziye katılan sporcu ve velilerimiz düzenlenen etkinlikten duydukları memnuniyeti ve heyecanı dile getirdi. 15 ve 16 Ocak'ta olmak üzere 6 tur süren mücadelelerin ardından TBMM Satranç Turnuvalarının 7-8 yaş grubu tamamlandı.  

FOTOĞRAF GALERİSİ 

ftg 7

Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay

ftg 8

TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu

ftg 1

ftg 9

ftg 5

ftg ek

ftg 2