Mobile menu

BICA Pawn Açık Sona Erdi

adsz tasarm 4024 Aralık 2021’da başlayan 1. BICA Pawn Uluslararası Satranç Turnuvası sona erdi. Azerbaycanlı sporcu GM Misratdin Iskandarov turnuvayı 7,5 puan ile şampiyon olarak bitirmeyi başardı. Turnuvada ikinciliği 7 puan ile GM Igor Kovalenko alırken üçünlüğü ise 7 puan ile GM Masoud Mosadeghpour elde etti. Turnuvada yarışan Büyükustalarımız GM Mustafa Yılmaz 6,5 puan ve GM Burak Fırat 6 puan ile turnuvayı tamamladı.

Turnuvaya 3 numaralı seribaşı olarak başlayan GM Mustafa Yılmaz, ilk 2 turda aldığı galibiyetlerin ardından turnuvanın ortasında 1 galibiyet ve 3 beraberlik alarak üst masalardaki mücadelesine devam etti. Turnuvanın sonlarına doğru gelirken GM Yılmaz, 7. turda siyah taşlar ile aldığı puan kaybının ardından sıralamada aşağılara düşse de son 2 turda aldığı 2 galibiyet ile turnuvayı 6,5 puan ile 7. sırada tamamladı.

Turnuvada mücadele eden bir diğer Büyükustamız GM Burak Fırat ise ilk 2 turda aldığı galibiyetlerin ardından 3. turda 2 numaralı seribaşı GM Maxime Lagarde ile eşleşen sporcumuz, iyi bir açılış safhası geçirdikten sonra konumu zorlamak istemedi ve yarım puan ile masadan ayrıldı. Turnuvanın ilerleyen safhalarında da iyi performansını devam ettiren GM Fırat, 7. turda GM Alberto David’e karşı aldığı galibiyet ile 2. masaya kadar yükseldi. Büyükustamız turnuvayı ise 6 puan ile 18. sırada tamamladı.

Sporcularımızı tebrik ediyoruz.

Final Sıralama : https://chess-results.com/tnr597488.aspx?lan=1&art=1&rd=9&turdet=YES&flag=30

Resmi Site : https://bica-chesstournament.com/

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/bica-pawn-open-2021/1/1/1