Mobile menu

Tarsus'un Kurtuluşu Satranç Turnuvası

20211225 2191806 whatsapp image 2021-12-25 at 12.54.40Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında ‘Tarsus’un Kurtuluşu Geleneksel 15. Satranç Turnuvası’ gerçekleştirildi. Turnuvanın açılışına Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay ve Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan katıldı. 

16 ilden 120 sporcunun katıldığı turnuva 8 yaş altı, 8 yaş altı en iyi yerel, 12 yaş altı, 12 yaş altı en iyi yerel, açık kategori ve açık kategori en iyi yerel olmak üzere toplam 6 kategoride gerçekleştirildi. 

"SİZLERLE GURUR DUYUYORUZ"

Turnuvanın açılışında konuşma yapan Başkanımız Gülkız Tulay, sporculara başarılar dileyerek, "‘’Tarsus’umuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıldönümü vesilesiyle bir aradayız. Satranç oynayan sporcularımızın, çocuklarımızın en güzel özellikleri kendilerine olan özgüvenleridir. Sizlerle gurur duyuyoruz, çünkü satranç gibi özel bir branşla ilgileniyorsunuz. Ben bu sebeple Federasyon Başkanı olarak çok mutlu hissediyorum. Uzun yıllardır devam eden, Tarsus Belediyesi’nin destekleriyle hayat bulan, Tarsus’un Kurtuluşu Satranç Turnuvasından dolayı 16 ilden katılan sporcularımıza, emeği geçen herkese ve tabi ki turnuvayı destekleyen, sponsor olan, her yönüyle sahip çıkan Tarsus Belediye Başkanımız Dr. Haluk Bozdoğan’a teşekkür ederim.‘’ diye konuştu.

Toplamda 15.900 TL nakdi ödülün dağıtıldığı turnuvanın ödül törenine Tarsus Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Yıldırım, Protokol Müdürü Erol Oğuz, Kültür Müdürü Harun Doğan, Mersin Temsilcimiz Ömer Faruk Ercan, MHK Asbaşkanımız Harun Küçükkılınç katıldı.

Turnuvada mücadele eden tüm sporcularımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

baskanimiztarsusta