Mobile menu

TBMM ve Federasyonumuz Arasında İş Birliği Protokolü

img 6521Türkiye Büyük Millet Meclisi ve Türkiye Satranç Federasyonu Arasında İş Birliği Protokolü

Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu ve Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay tarafından iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında gençlere TBMM’nin tarihi ve önemi hakkında farkındalık oluşturulması hedeflenirken, TBMM Kupası, Ocak, Şubat, Mart ve Nisan aylarında yaş gruplarına göre turnuva düzenlenmesi, TBMM yerleşkesinde satranç eğitim merkezi oluşturulması planlanıyor.

TBMM’de düzenlenen imza törenine TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Başkan Vekilimiz Av. Fatih Maden, Asbaşkanımız Ömer Asım Ötegen, Asbaşkanımız Ayşe Kardaş Ergezen, TBMM Genel Sekreter Yardımcısı Naim Çoban, TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkanı Necati Sungur, TBMM Basın Yayın Halkla İlişkiler Başkan Yardımcıları Muaz Ayhan Işık, ile Mustafa Kefinsizoğlu ve Genel Sekreterimiz Mehmet Sedat Fırat katıldı.

TBMM KUPASI DÜZENLENECEK

İmzalanan protokolle 2022 yılında Türkiye’nin en iyi sporcularının katılımıyla TBMM Kupası adı altında başlayacak satranç turnuvalarının her yıl düzenlenmesi planlanıyor. Yarışmaların ise, Çocuk ve Gençlik Buluşmaları adı altında, TBMM yerleşkesinde, Ocak-Şubat-Mart ayları içerisinde 07- 20 yaş arasındaki sporcular arasında yapılması, final ve ödül töreninin de Nisan ayında yine TBMM’de gerçekleştirilmesi hedefleniyor.

TBMM’DE SATRANÇ ALANI OLUŞTURULACAK

TBMM ve Federasyonumuz tarafından imzalanan protokol kapsamında TBMM tarihine ve işleyişine yönelik gençlerimizde farkındalık oluşturulması hedefleniyor. TBMM’de Milletvekillerinin ve TBMM personelinin satranç eğitimi alabileceği ve turnuva yapabileceği satranç eğitim alanı oluşturulması ve açık alanda bahçe satranç takımı kurulması da planlanıyor.

TBMM GENEL SEKRETERİ KUMBUZOĞLU, “BU İŞ BİRLİĞİ TBMM TARİHİNE GEÇECEK”

Törende konuşma yapan TBMM Genel Sekreteri Mehmet Ali Kumbuzoğlu, TBMM çatısı altında satranç faaliyetlerinin yürütülecek olmasından dolayı memnuniyetini dile getirerek, “2012 yılından bu yana Gülkız Tulay satranç sporunda büyük başarılara imza attı. Federasyonun ilk kadın Başkanı olmasından dolayı kendisini kutluyorum. Satranç denildiği zaman akla beyin jimnastiği gelir. Rus yazar ve satranç oyuncusu Chernev ‘Satranç için hayatın çok kısa olduğu söylenir bu satrancın değil hayatın suçu’ sözü çok anlamlıdır. Düşünün ki ne kadar büyük bir spor dalı. Benim Genel Sekreterliğim döneminde böyle bir organizasyonunun TBMM’de yapılması heyecan verici. TBMM çatısı altında Başkanımız Sayın Prof. Dr. Mustafa Şentop’un talimatıyla satranç eğitim salonu, milletvekili ve çalışanlarımız arasında turnuvalar olacak kalıcı etkinlik yapmak istiyoruz. Gençlere Meclisimizi anlatacağız. Çalışma düzeni yapısı hakkında bilgiler vereceğiz. Asıl hedeflerimizden biriside bu olmalı. TBMM satrançla buluşacak ve kalıcı bir etkinlik olarak TBMM tarihine geçecek.” ifadelerine yer verdi.

BAŞKANIMIZ TULAY, “HAYALLERİMDEN BİRİ BUGÜN GERÇEKLEŞİYOR”

Başkanımız Gülkız Tulay ise yaptığı konuşmada TBMM çatısı altında satranç faaliyetlerinin yürütülmesinin kendisinin hayallerinden biri olduğunu belirterek, “Sayın Genel Sekreterimiz Mehmet Ali Kumbuzoğlu’na şahsımla ilgili söylediği övgü dolu sözlerden dolayı teşekkür ederim. Elbette TBMM çatısı altında bulunmak her vatandaş için olduğu gibi bizim içinde oldukça heyecan ve gurur verici. Bu protokolle Meclis’te kalıcı bir eğitim salonu açmayı gerek milletvekillerimize gerekse TBMM çalışanlarımıza eğitimler vermeyi daha sonra turnuvalarla eğitimleri taçlandırmayı düşünüyoruz. Bu protokolün en anlamlı faaliyetlerinden biri de TBMM Kupası olacak. Hayallerimden birisi de satranç sporunun TBMM çatısı altında öğrenilmesi, sayın vekillerimizin bu konuya ilgi duyması ve TBMM kupasıyla da taçlanmasıydı. Bu hayalimin burada gerçekleşiyor olmasından dolayı da müthiş bir heyecan duyuyorum. TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu olmak üzere herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

img 6515

img 6498

 

img 6560

 

img 6547