Mobile menu

IM Mert Yılmazyerli Kayıpsız Zirvede !

ylmazyerliAntalya Mirage Park Resort Otel'de oynanan 2021 Türkiye Satranç Şampiyonası’na dördüncü tur partileriyle devam edildi. Tam puanla tura giren IM Mert Yılmazyerli, bu sefer de FM Altun’u siyah taşlarla yenerek galibiyet serisini dörde çıkardı. Yılmazyerli’nin en yakın takipçisi IM Kayra Kamer ise bu tur IM Ege Köksal ile beraberlikte anlaşarak puanını 3’e yükseltti ve Yılmazyerli’nin bir puan arkasında tek başına ikinci sırada. 2,5 puanlı IM Atalık, GM Haznedaroğlu ve IM Can ise 3-5. sıraları paylaşarak beşinci tura giriyor.


IM Yılmazyerli dışında günün tek kazanan ismi olan GM Haznedaroğlu, FM Atakan Mert Biçer karşısında şah kanadında piyon saldırısı konusunda güzel bir örnek vererek iyi bir galibiyet elde etti. IM Can- FM Bağlan ve IM Köksal – IM Kamer partileri nispeten sakin denilebilecek kısa beraberliklerle sonuçlanırken günün en ilginç oyunu IM Ekaterina Atalık ve IM Melih Yurtseven arasındaydı.

Beyaz taşlarla oynayan IM Atalık’ın üstünlüğüyle geçen parti, her ne kadar kale finalinde IM Yurtseven beraberlik şansları elde etse de, nihayetinde teorik bir vezir kaleye karşı finaliyle sonuçlandı. Kazanması özellikle de az zaman kalmışken hiç de kolay olmayan bu finalde IM Atalık rakip şahı köşeye sürükleyip temel kazanç konumlarından birine ulaşmayı başardıysa da siyah şahı pat konumuna sokan bir dikkatsizlik yaparak IM Yurtseven’e satranç literatüründe “kuduz veya kudurmuş kale” diye bilinen pat temasını uygulama fırsatı verdi ve oyun beraberlikle sonuçlandı.

Şampiyonada beşinci tur 14 Aralık Salı günü 15.00’da başlayacak. IM Can Arduman ve FM Fethi Apaydın’ın sürpriz konuklarıyla yaptıkları canlı yorum ve analizlerini kaçırmayın!

FOTOĞRAF GALERİSİ 

Resmi Site: http://tr2021.tsf.org.tr
Canlı Yayın: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/turkish-championship-2021#live