Mobile menu

Üçüncü Tur Sonunda Yılmazyerli Zirvede Tek Başına

img 13082021 Türkiye Şampiyonası’nda ilk üç tur tamamlandı. Tura tam puanla giren iki oyuncudan Mert Yılmazyerli kazanarak puanını üçe yükseltirken IM Kayra Kamer IM Ekaterina Atalık karşısında berabere kalınca IM Yılmazyerli zirvedeki yerini korudu. Zirve yarışında 2,5 puanlı Kayra Kamer’i 2 puanla IM Ekaterina Atalık ve bu tur FM Biçer’i yenen IM Işık Can takip ediyor.


Üç beraberliğin görüldüğü turda hemen hemen tüm oyunlarda kazanç şansları elde edildi. IM Köksal ve GM Haznedaroğlu rakipleri FM Altun ve IM Yurtseven karşısında kalite önde oynadıkları oyun sonlarında kazanç fırsatlarını değerlendirmeyi başaramadı ve her iki parti de beraberlikle sonuçlandı. IM Kamer-IM Atalık partisinde de Ekaterina Atalık vezir kanadı piyonlarıyla kazanca oynayabileceği bir finale ulaştıysa da doğru değerlendirmesi ve oynaması zor bir oyun sonuydu ve IM Kamer sadeleştirmelerle oyunu beraberliğe taşımayı başardı.

Turun galibiyetle sonuçlanan partilerine gelince beyaz taşlarla beraberliğe razı bir görüntü çizen FM Bağlan karşısında IM Yılmazyerli zorlanmasına karşın kazanç aramaktan vazgeçmedi ve inatçılığının karşılığını bir vezir finalinde galibiyete uzanarak aldı. FM Biçer- IM Can partisinde ise ulaşılan karışık Meran konumunda bazı karşılıklı şanslar kaçırıldı fakat sonunda kazanan taktik bir hamle dizisiyle IM Can oldu.

Şampiyonada dördüncü tur 13 Aralık Pazartesi günü 15.00’da başlayacak. IM Can Arduman ve FM Fethi Apaydın’ın sürpriz konuklarıyla yaptıkları canlı yorum ve analizlerini kaçırmayın!

FOTOĞRAF GALERİSİ 

Resmi Site: http://tr2021.tsf.org.tr
Canlı Yayın: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/turkish-championship-2021#live