Mobile menu

2021 Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda 7'inci Tur

avrupagun7 4Slovenya’da düzenlenen 2021 Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda artık yavaş yavaş sona geliniyor. Açık kategoride bir önceki turda Gürcistan mağlubiyetinin ardından Norveç ile berabere kalırken kadınlarda ise İsviçre’yi 3-1 geçerek iki maçlık bir galibiyet serisi yakalamayı başardık. Her iki kategoride de 7 puanla sekizinci tura giriyoruz.


Bireysel performanslara baktığımızda açık kategoride şampiyonayı namağlup sürdüren Emre Can ve elbette dördüncü masada şampiyonanın en iyilerinden biri olan Vahap Şanal’dan söz etmek gerekiyor. Öyle ki GM Şanal üçer galibiyet ve beraberlikle ulaştığı 4,5/6 skoruyla masasında birincilik için Macar Benjamin Gledura ile çekişmekte. 2739 ELO performansıyla oynayan büyükustamız 2828 performansla şampiyonayı sürdüren Gledura’nın kalan turlarda tökezlemesi haline masasında birinci olma şansına sahip.

Şampiyonada sekizinci tur 20 Kasım Cumartesi günü TSİ 17.00’da oynanacak. Açık kategoride bize kuvvet olarak yakın bir ekip olan İtalya ile oynayacağımız bu turda kadınlarda ise Almanya karşısında oldukça zor bir maça çıkacağız. Milli takımlarımıza başarılar diliyoruz!

FOTOĞRAF GALERİSİ

Resmi Site: https://www.euroteamchess2021.eu
Sonuçlar (Açık): https://chess-results.com/tnr583987.aspx
Sonuçlar (Kadınlar): https://chess-results.com/tnr583986.aspx
Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2021#live
Canlı Yayın (Kadınlar): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2021#live


avrupagun7 3

avrupagun7 4