Mobile menu

Beşinci Turda Çifte Zafer!

avrupagun5 62021 Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda bizim adımıza çok iyi bir günü geride bıraktık. Açık kategoride bize güç olarak denk sayılabilecek Danimarka takımına 2,5-1,5 üstünlük sağlarken kadınlarda da İngiltere’yi 3-1 yenerek ilk galibiyetimizi aldık ve bir anlamda şampiyonaya yeniden başlıyoruz.


Turun bizim açımızdan seyrine kısaca göz atarsak, açık kategoride Danimarka karşısında birinci, ikinci ve dördüncü masalarda oyunların eşitliğin dışına fazla çıkmadığını söyleyebiliriz. Maçtaki tek galibiyetin görüldüğü üçüncü masada ise son zamanların formda ismi Vahap Şanal konumsal baskıyla rakibini hataya zorlamasını bildi. Bjerre’nin kritik hatasını değerlendirerek önemli bir piyon kazanan GM Şanal daha sonra oldukça rahat bir şekilde galibiyete uzandı. Oyuncumuz bu galibiyetle aynı zamanda bu tur sonunda 2600 ELO’ya da yükselmiş oldu. Tebrikler!

Şu ana kadar bizim adımıza iyi geçtiğini söyleyemeyeceğimiz kadınlar kategorisinde beşinci turda tüm oyuncularımız gerçek oyun kuvvetlerini tahtaya yansıtmayı başardı. Öyle ki WCM Çiğdem Onur tamamen kazanç bir konumdayken zaman sıkışmasında rakibinin belki de tek fikrini gözden kaçırmasa maç 4-0 bitecekti ancak elbette 3-1 de İngiltere gibi hafife alınmaması gereken bir ekip karşısında oldukça iyi bir skor. Umarız bu tur takımımız için yeni bir başlangıç olur.

Bu sonuçların ardından boş güne girerken açık kategoride 6 puanla 9-17., kadınlarda ise 3 puanla 24-28. sıraları paylaşıyoruz. Umarız geri kalan turlarda yakalanacak maç galibiyeti serileriyle şampiyona tablosunda daha üst sıralara yükselmemiz mümkün olacak.

Şampiyonaya tüm oyuncuların zorunlu COVID testine tabi tutulacağı bir günlük aranın ardından 18 Kasım Perşembe günü TSİ 17.00’da oynanacak altıncı turla devam edilecek. Millilerimize başarılar diliyoruz!


FOTOĞRAF GALERİSİ

Resmi Site: https://www.euroteamchess2021.eu
Sonuçlar (Açık): https://chess-results.com/tnr583987.aspx
Sonuçlar (Kadınlar): https://chess-results.com/tnr583986.aspx
Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2021#live
Canlı Yayın (Kadınlar): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2021#live


avrupagun5 8

avrupagun5 13