Mobile menu

Slovenya’da Dördüncü Tur

adsz tasarm 292021 Avrupa Takımlar Şampiyonası’nda dördüncü turu da geride bıraktık. Açık kategoride şampiyona favorilerinden Fransa’ya 1,5-2,5 kaybederken kadınlarda ise yine aynı skorla İzlanda karşısında beklemediğimiz bir mağlubiyet aldık.


Her iki maçın da dönüm noktası birinci masa mücadelelerindeki taktik hatalar oldu denilebilir. IM Atalık, kazanç bir konumda basit bir taktiği gözden kaçırarak vezir kaybederken GM Yılmaz da maalesef Firouzja’nın a ve b piyonlarını sürüş fikrine doğru karşılığı veremedi ve dinamik bir dengede devam edebilecek oyun bir anda 25. Vxc6! hamlesinin ardından tamamen kayıp bir oyunsonuna dönüştü. Günün bizim adımıza galibiyetleri ise üstün bir konumda kontrolü yitiren ünlü büyükusta Etienne Bacrot’yu siyah taşlarla yenmeyi başaran GM Emre Can ve WIM Acevedo Mendez’i mağlup ederek kadınlarda ilk galibiyetimizi elde eden WCM Çiğdem Onur’dan geldi.

Şampiyonada beşinci tur 16 Kasım Salı günü TSİ 17.00’da oynanacak. Açık kategoride rakibimiz bize denk bir ekip olan Danimarka, oldukça çekişmeli ve zevkli bir mücadele bizleri bekliyor olacak. Kadınlarda ise İngiltere karşısında şampiyonadaki ilk galibiyetimizi almak için mücadele edeceğiz. Tüm oyuncularımıza başarılar diliyoruz!

FOTOĞRAF GALERİSİ

Resmi Site: https://www.euroteamchess2021.eu
Sonuçlar (Açık): https://chess-results.com/tnr583987.aspx
Sonuçlar (Kadınlar): https://chess-results.com/tnr583986.aspx
Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2021#live
Canlı Yayın (Kadınlar): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2021#live