Mobile menu

2021 Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda İlk Gün

haber1Slovenya'da düzenlenen Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda ilk gün geride kaldı. Açık kategoride Kosova ile eşleşen millilerimiz favori çıktığı maçı 3-1 kazanarak puanlarını 2'ye yükseltirken kadınlarda ise maalesef güçlü Azerbaycan takımına 0-4 mağlup olmaktan kurtulamadık.

İlk tur maçlarının seyrine kısaca göz atarsak her masada ağır favori olduğumuz Kosova maçı aslında GM Daştan'ın FM Uruçi karşısındaki sürpriz mağlubiyetiyle kötü başlasa da daha sonra diğer üç masadan gelen galibiyetlerle bizim için iyi bir skorla neticelenmiş oldu. Nispeten direnç gösterebilecek tek masa gibi duran birinci masadaki IM Saraçi karşısında GM Yılmaz'ın tematik hat açma fedası 31...f5! ve sonrasındaki oyunu özellikle öğreticiydi.

Kadınlarda ise FIDE Grand İsviçre Turnuvası'ndan yorgun dönen IM Ekaterina Atalık'ın dinlendiği turda 5 numaralı seri başı Azerbaycan karşısında maalesef fazla direnç gösteremedik. Hemen hemen tüm masalarda Azerbaycanlı oyuncular iyi konuma geçerek üstünlüklerini değerlendirirken ters kanatta rokların atıldığı ve oyunun karıştığı üçüncü masada WFM Gülenay Aydın bazı şanslar elde edebilecek gibi olduysa da nihayetinde hücumunu sonuca ulaştıran taraf WGM Balacayeva oldu.

Avrupa Takımlar Şampiyonası'nda ikinci tur 13 Kasım Cumartesi günü TSİ 17.00'da başlayacak. Açık kategoride rakibimiz ünlü büyükusta Shirov ve Anton Guijarro önderliğindeki tamamı 2600 ELO üzeri reytinge sahip oyunculardan oluşan kadrosuyla kuvvetli İspanya. Kadınlarda ise şampiyonaya mağlubiyetle başlamamıza karşın millilerimizi yine oldukça iyi ve dengeli bir takım olan Sırbistan karşısında zorlu bir maç bekliyor.

Milli takımlarımıza ikinci turda başarılar diliyoruz! Her ikisi de oldukça çekişmeli ve heyecanlı geçecek bu maçları takip etmeyi unutmayın!

Resmi Site: https://www.euroteamchess2021.eu
Sonuçlar (Açık): https://chess-results.com/tnr583987.aspx
Sonuçlar (Kadınlar): https://chess-results.com/tnr583986.aspx
Canlı Yayın (Açık): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-team-championship-2021#live
Canlı Yayın (Kadınlar): https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-womens-team-championship-2021#live

FOTOĞRAF GALERİSİ

 

1

 

2