Mobile menu

Dünya Satrancının Kadın Devleri Atatürk'ün Huzurunda

Türkiye İş Bankası ve Türkiye Satranç Federasyonu tarafından düzenlenen, Türkiye İş Bankası Atatürk Uluslararası Kadın Ustalar Satranç Turnuvası'na katılmak üzere ülkemizde bulunan dünya satrancının en önemli kadın oyuncuları, 19 Mart Çarşamba günü Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret ettiler.

Atatürk'ün adını taşıyan turnuvaya Çin, İsveç, Gürcistan, Ukrayna, Hindistan, Amerika ve Türkiye'den katılan 10 bayan sporcu, Dolmabahçe Sarayı'nda Atatürk'ün hayata veda ettiği odada saygı duruşunda bulunarak yatağın üzerine kırmızı karanfiller bıraktılar.

Sporculara İş Bankası'nın kadın çalışanları da eşlik etti.
 
Sporcular ziyaret sonrasında; Atatürk'ün kadınlara verdiği özel değeri bir kez daha vurgulamak ve yaşatmak için bir fırsat olarak gördükleri ve dünyanın saygın satranç organizasyonları arasına girmeye aday olan bu turnuvaya katılmaktan duydukları gurur ve mutluluğu dile getirdiler.

Heyecanlı ve çekişmeli mücadelelere sahne olan Türkiye İş Bankası Atatürk Uluslararası Kadın Ustalar Satranç Turnuvası, 20 Mart Perşembe günü oynanacak son tur karşılaşmalarının ardından 19.30'da Türkiye İş Bankası Müzesi'nde gerçekleştirilecek madalya töreni ile sona erecek.

Dün oynanan 8. tur maçlar sonrasında 13 yaşındaki Çinli satranç dehası Hou Yifan birinci, İsveç'in efsane satrançcısı Pia Cramling ise ikinci sırada yer alıyor. Ülkemizi temsilen turnuvaya katılan Ekaterina Atalık ise 3. sırada mücadelesini sürdürüyor.