Mobile menu

Şarika Ustalar Turnuvası Sona Erdi

adsz tasarm - 2021-09-17t224220.40417 Eylül 2021 tarihinden bu yana Birleşik Arap Emirlikleri’nin Şarika kentinde düzenlenen 4. Şarika Ustalar Turnuvası sona erdi. Oldukça kuvvetli olan turnuvada şampiyonluğa 6,5 puana sahip M. Amin Tabatabaei ulaşırken averaj farkı ile Pavel Eljanov ikinci, A.R. Saleh Salem üçüncü olmayı başardı. Turnuvada yarışan büyükustalarımıza baktığımızda ise GM Mustafa Yılmaz ile GM Burak Fırat 5 puan, GM Mert Erdoğdu 4,5 puan ve GM Emre Can ise 4 puan ile turnuvayı noktaladı.

Turnuvaya iki galibiyet ile oldukça güzel bir başlangıç yapan GM Mustafa Yılmaz, turnuvanın geri kalanında da üst masalarda oynamaya devam etti. Özellikle 7. turda GM Sebastian Bogner karşısında 14.h4 ve 15.Kh3 fikri ile oldukça güzel bir oyun sergileyen büyükustamız ders niteliğinde bir galibiyet aldı. Son turda ise maalesef istediği sonucu alamayan büyükustamız turnuvayı 5 puan ile noktaladı.

Turnuvada yarışan bir başka büyükustamız GM Burak Fırat ise son turlarda adeta fırtına gibi esti. 8. turda GM Haik Martirosyan karşısında yarım puan alan büyükustamız son turda ise 1 numaralı seribaşı GM Amin Bassem(2704) karşısında siyah taşlar ile mücadele etti. Açılıştan eşit bir konumda çıkan GM Fırat, oyun ortasında yaptığı piyon fedaları ile inisiyatifi eline aldı ve aktif oyunu ile çok güzel bir galibiyete imza attı.

Turnuvaya GM Aram Hakobyan karşısında galibiyet ile başlayan GM Mert Erdoğdu, kuvvetli rakiplerinden puan alarak 50. sırada başladığı turnuvayı 4,5 puan ile 32. sırada noktaladı. Turnuvaya iyi bir başlangıç yapan bir diğer büyükustamız GM Emre Can için ise işler istediği gibi gitmedi ve turnuvayı 4 puan ile noktaladı.

Büyükustalarımızı tebrik ediyoruz, ilerideki turnuvalarında başarılar diliyoruz.

Haber: Mert Tırak

Resmi Site: https://sharjahmasters.com

Chess-results: https://chess-results.com/tnr579252.aspx?lan=8&art=1&rd=9&fed=TUR&flag=30