Mobile menu

Millet Kütüphanesi'nde Satranç Sınıfı Açıldı

img 9976Ülkemizin en büyük kütüphanesi olan Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde bugün düzenlenen törenle satranç sınıfı açıldı. Satranç, açılan satranç sınıfı ile tüm spor branşları arasında Millet Kütüphanesi'nde yer alan ilk spor branşı oldu. 

Açılış törenine Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan, Millet Kütüphanesi Daire Başkanı Ayhan Tuğlu, Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay, Genel Sekreterimiz Mehmet Sedat Fırat, sporcular, veliler ve basın mensupları katıldı. 

Federasyon Başkanımız Gülkız Tulay açılışta şöyle konuştu;

“Bugün 1 milyonun üzerinde lisanslı sporcumuz var. Satrancın gençler ve çocuklar üzerindeki olumlu etkilerini her zaman anlatmaya çalışıyoruz. Bugün, Cumhurbaşkanlığımızın Millet Kütüphanesi'nde satranç sınıfının açılmasının büyük gururunu yaşıyoruz. 'Satrancın girmediği yer kalmasın, satranç her yerde' sloganımızla, bugün 1 milyon sporcumuzu temsil ediyoruz.  Özellikle de salgın döneminde, evde kalınan süreçte, zamanın faydalı geçirilmesinde satrancın önemi anlaşıldı. Salgın döneminde de dijital ortama hızlı adapte olarak, etkinliklerimizi, turnuvalarımızı, eğitim programlarımızı gerçekleştirebildik. Okulların açıldığı, normal hayata geçilen şu dönemde de artık yüz yüze eğitimlerimize başladık.”

“SATRANCIN EN BÜYÜK FAYDASI TEMEL EĞİTİME OLAN KATKISI”

Başkanımız Gülkız Tulay satranç sporunun en önemli faydalarından birinin de çocukların temel eğitimine katkısı olduğunun da altını çizerek şu ifadelere yer verdi:

“Satrancın saymakla bitmeyecek kadar faydası var. En büyük faydası ise temel eğitime olan katkısı. Satranç oynayan çocukların zaman kullanımından, motive olmasına kadar son derece güzel alışkanlıklar kazandıklarını biliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın satranç sporuna olan desteği her zaman devam ediyor. Özellikle dağıtılan satranç takımlarıyla, ilk defa satranç ile tanışıp, Avrupa dereceleri yapan çocuklarımız var, bu sayede çok fazla çocuğumuzun hayatına olumlu etkisi de oluyor. Sayın Cumhurbaşkanımıza bir kez daha teşekkürlerimi ve şükranlarımı iletiyorum”

SATRANÇ SINIFININ BEKLENEN AMACA ÇOK GÜZEL KATKILARI OLACAK

Satranç sınıfının, satranç sporuna önemli bir değer katacağına inandığını dile getiren Cumhurbaşkanlığı Destek ve Mali Hizmetler Genel Müdürü Mahmut Kazan ise, "Satrancın motive olmayı, düşünmeyi gerektiren çok özel bir spor olması nedeniyle açılacak bu sınıf, bizler için çok kıymetli. Bu sınıfın beklenen amaca çok güzel katkılarının olacağından eminiz. Katkıları için Türkiye Satranç Federasyonuna teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

KADIN BÜYÜKUSTAMIZDAN SİMULTANE GÖSTERİ MAÇI

Açılış töreninin ardından A Milli Takım sporcumuz, Kadın Büyükustamız Kübra Öztürk Örenli 4 sporcuya karşı simultane gösteri maçı yaptı. Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde açılan satranç sınıfımızda federasyonumuz tarafından eğitim programları oluşturarak, katılımcılara satranç dersleri verilecek. 'Satranç Sınıfı' etkinlikleri, Millet Kütüphanesi'nin web sitesi, "mk.gov.tr"'den duyurulacak.

img 9933

img 9976

eylu2021 satranc1

img 9949

thumbs b c 304fcd12daf241d80748677aa6aeba34

eylu2021 stranc2