Mobile menu

Avrupa Bireysel'de Finale İki Kala

16302286958652021 Avrupa Bireysel Şampiyonası’nda dün 9. tur maçları oynandı. Son iki turuna girilen şampiyonada 7,5 puana ulaşan GM Anton Demchenko tek başına zirvede yer alıyor. 7 puana sahip GM Rauf Mamedov ve GM Vincent Keymer ise yarım puan geriden zirveyi takip ediyorlar. Büyükustalarımıza baktığımızda ise GM Mustafa Yılmaz 6,5 puan, GM Vahap Şanal ile GM Emre Can ise 6 puan ile son iki tura giriyorlar.

Polonyalı sporcu GM Kacper Piorun ile karşılaşan GM Mustafa Yılmaz, rakibinin sağlam oyunu sonucunda masadan beraberlik ile ayrıldı. Son iki tura 6,5 puan ile 9. sırada giren büyükustamız, 10. turda ise Azeri GM Nidjat Mamedov ile karşılaşacak.

Daha önce 6. turda Ermeni sporcu GM Haik Martirosyan’a karşı kritik bir galibiyet alan GM Vahap Şanal, bu turda ise bir başka Ermeni sporcu GM Samvel Ter-Sahakyan’a karşı oldukça kritik bir galibiyet aldı. Açılışta vezir kanadını kapatan büyükustamız yavaş yavaş rakibin şah kanadında baskı yaratmaya başladı ve güzel bir at fedası ile iyice inisiyatifi eline aldı. Rakibine adeta oyun şansı tanımayan GM Şanal, maçı da yine şık bir at fedası bitirdi ve rakibini mağlup etmeyi başardı. 6 puana ulaşan sporcumuz, 10. turda ise İsveçli sporcu GM Nils Grandelius karşısında beyaz taşlar ile mücadele edecek.

İsrailli sporcu FM Benny Aizenberg ile karşılaşan GM Emre Can, istediği gibi bir açılış geçirdikten sonra rakibinin yaptığı hata sonucunda kalite öne geçti ve sonrasında da rahat bir galibiyet aldı. Böylece 6 puana yükselen büyükustamız, 10. turda ise 3 numaralı seribaşı Çek sporcu GM David Navara ile karşı karşıya gelecek.

10. turu TSİ 18.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results: https://chess-results.com/tnr563954.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2021/1/1/19