Mobile menu

Avrupa Bireysel'de Son 3 Tura Giriliyor

1630228695865İzlanda’nın Reykjavik şehrinde düzenlenen 2021 Avrupa Bireysel Şampiyonası’nda 8. tur maçları oynandı. Şampiyonada artık son 3 tura girilirken zirvedeki yerlerini koruyan GM Anton Demchenko ve GM Rauf Mamedov ile birlikte Almanların genç sporcusu GM Vincent Keymer de 6,5 puan ile zirveye ortak oldu. Sporcularımız açısında oldukça kritik maçların oynandığı turdan 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile ayrıldık.

Beyazla kazanıp siyahla berabere kalma serisini devam ettiren GM Mustafa Yılmaz, bu turda da Ermeni sporcu GM Hovhannes Gabuzyan karşısında da seriyi bozmadı ve iki tarafın da riske girmediği mücadele beraberlik ile sonuçlandı. Son 3 tura 6 puan ile 8. sırada giren büyükustamız, 9. turda ise Polonyalı sporcu GM Kacper Piorun ile karşılaşacak.

8 numaralı seribaşı Alexander Donchenko karşısında siyah taşlar ile mücadele eden GM Emre Can, agresif bir oyun sergileyen rakibine karşı güzel karşı ataklar yaratarak avantajı kaptırmadı ve maçtan beraberlik ile ayrıldı. 5 puan ile yoluna devam eden GM Can, 9. turda ise İsrailli sporcu FM Benny Aizenberg ile karşı karşıya gelecek.

GM Alexey Sarana – GM Vahap Şanal maçına baktığımızda ise rakibinin şah kanadı atağına karşı güzel bir oyun sergileyen büyükustamız, zaman sıkışmasında ince bir taktik fırsatı kaçırarak günü puansız bir şekilde kapattı. Son 3 tura 5 puan ile giren sporcumuz, 9. turda ise Ermeni sporcu GM Samvel Ter-Sahakyan ile mücadele edecek.

9. turu TSİ 18.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results: https://chess-results.com/tnr563954.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24: https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2021/1/1/19