Mobile menu

Avrupa Bireysel'de 7 Tur Geride Kaldı

16302286958652021 Avrupa Bireysel Şampiyonası’na dün oynanan 7. tur maçları ile devam edildi. Zirve yarışının iyice kızışmaya başladığı şampiyonada 6 puana sahip GM Anton Demchenko ve GM Rauf Mamedov liderliği paylaşıyorlar. Aralarında sporcumuz GM Mustafa Yılmaz’ın da bulunduğu 7 sporcu ise 5,5 puan ile zirveyi yakın takipte şampiyonaya devam ediyorlar.

Alman sporcu IM Spartak Grigorian karşısında beyaz taşlar ile mücadele eden GM Mustafa Yılmaz, açılışta piyon öne geçtikten sonra taşlarını çok güzel yerlere konumlandırarak alan avantajını da eline aldı. Yavaş yavaş avantajı galibiyete çeviren büyükustamız 5,5 puana ulaşarak zirvenin yarım puan gerisinde yoluna devam ediyor. GM Yılmaz, 8. turda ise şampiyonada iyi bir performans sergileyen Ermeni sporcu GM Hovhannes Gabuzyan ile karşılaşacak.

GM Vahap Şanal – GM Viktor Erdos maçına baktığımızda ise eşit çıkılan bir açılıştan sonra büyükustamız yavaş yavaş konumu açmaya başladı ve rakibin zayıflıklarını değerlendirerek avantajı eline aldı. Oldukça karışık bir konumda iki tarafın da güzel mücadelesi sonucunda maç beraberlik ile sonuçlandı. Böylece 5 puan ile yoluna devam eden GM Şanal, 8. turda ise Rus sporcu GM Alexey Sarana ile karşı karşıya gelecek.

GM Emre Can – IM Momchil Petkov maçında ise agresif bir oyun sergileyen büyükustamız, rakip şahın konumunu yavaş yavaş zayıflattı ve kalite öne geçerek oyunsonuna girdi. Oyunsonunda ise rakibine hiç şans tanımayan GM Can, şık bir galibiyete imza attı ve 4,5 puana ulaştı. Sporcumuz 8. turda ise Alman sporcu GM Alexander Donchenko ile mücadele edecek.

8. turu TSİ 18.00’de başlayacak olan şampiyonada yarışan sporcularımıza başarılar dileriz.

Chess-results: https://chess-results.com/tnr563954.aspx?lan=1&art=25&fedb=TUR&turdet=YES&flag=30

Chess24 : https://chess24.com/en/watch/live-tournaments/european-championship-2021/1/1/19